Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 november 2017 | 23:15

Guillermo del Toro har två nya Netflix-serier på gång

Guillermo del Toros nya Netflixsatsningar utökar världen som hans "Trollhunters" utspelar sig i, med de två nya serierna "3 Below" och "Wizards".
Regissören Guillermo del Toro må vara högaktuell med Oscarsbuzziga "The Shape of Water", men det verkar inte hindra honom från att ha flera bollar i luften. Häromdagen ska han nämligen ha bekräftat att han har två nya Netflix-serier på gång.
 
För knappt ett år sedan släpptes hans första Netflix-serie, "Trollhunters" ("Trolljakten" på svenska), för allmän beskådan. I samarbete med DreamWorks Animations lyckades del Toro få till en animerad serie utöver det vanliga, något som passar för hela familjen och är både spännande samt fantastiskt underhållande på en och samma gång.
 
 
Serien handlar om en pojke som hittar en magisk amulett som gör honom till Trolljägaren, vars öde är att beskydda både vår egen värld men också den hemliga trollvärlden från onda troll och andra monster. En beskrivning som på pappret kan få en att börja tvivla möjligtvis, men Guillermo Del Toros ("Pans Labyrint") sinne för monster och världbyggande finner inga gränser.
 
Staden där pojken, och hans vänner, bor heter Arcadia. Fram tills nu har vi bara fått lära känna trollen genom "Trollhunters", men i ett klipp från Netflix presenteras nu två nya serier - som också kommer att utspela sig i samma lilla stad. De tre serierna kommer gemensamt att kallas för "The Tales of Arcadia". Trollen var bara början.
 
 
"3 Below" blir serien om utomjordingar; och kommer att handla om två kungliga tonåringar och deras livvakt, på flykt från sin hemplanet efter en kupp. Serien kommer att släppas någon gång under 2018.
 
"Wizards" lär (om vi kan lita på titeln) handla om trollkarlar och magi, men den enda beskrivningen kring säsongen hittills är att serien kommer att knyta ihop de tre "Tales of Arcadia"-serierna med ett episkt slag - Guillermo Del Toros version av "The Defenders" med andra ord. Premiären är planerad till 2019.
 
"Trollhunters" är tillbaka med sin andra säsong i redan nu i år, den 15 december för att vara exakt. Mark Hamill ansluter även till årets säsong som Blinkys (Kelsey Grammer) onda brorsa. Så, håll utkik efter utomjordingar och trollkarlar som kan tänkas dyka upp i de kommande serierna!
 
Blir du peppad på Guillermo del Toros utökade samarbete med Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 8 november 2017 23:15 |