Film

Skribent

Anders Eklöf

9 oktober 2021 | 18:00

Guide: Här är alla karaktärer i nya Marvel-filmen "Eternals"

Den 5 november har Marvel-filmen "Eternals" premiär. MovieZine reder ut vad filmen kommer handla om och vilka Eternals egentligen är.
Den 5 november har den nya Marvelfilmen "Eternals" biopremiär, som introducerar ett gäng odödliga men relativt okända superhjältar som har vakat över jorden i tusentals år.
 
Filmen regisseras av den Oscarsvinnande Chloé Zhao ("Nomadland") och har en imponerande rollista med namn som Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan, Kit Harington, Richard Madden och Kumail Nanjiani.
 
Men vad handlar egentligen "Eternals" om och vilka karaktärer porträtterar de olika skådespelarna? Det har vi på MovieZine tagit reda på. 
 

Vad handlar "Eternals" om? 

 
Karaktärerna introducerades i serietidningarna 1976 av Jack Kirby, där vi får veta att tre olika varelser skapades av de gudalika så kallade Celestials: de ondskefulla The Deviants, människorna och deras beskyddare i form av de odödliga Eternals.
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 
Om du undrar vart de har hållit hus under alla filmer när livsfarliga skurkar hotat jorden och inte minst när Thanos utrotade halva universums befolkning med ett knäpp med fingrarna, har det att göra med att de endast är tillåtna att ingripa i mänsklighetens konflikter när det uråldriga hotet The Deviants är inblandade. 
 
Efter händelserna i "Avengers: Endgame" där hjältarna lyckades rätta till Thanos handlingar, alstrades så mycket kraft att mänsklighetens äldsta fiende The Deviants väcks till liv igen. Det är alltså nu Eternals måste samla ihop sig igen för att rädda planeten från undergången. 
 
Men vilka är dessa Eternals och vem spelas de av i filmen? 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Richard Madden är Eternals ledare Ikaris

 
Richard Madden är mest känd för sin roll som Robb Stark i "Game of Thrones". Här spelar han karaktären Ikaris, som i serietidningarna går undercover som människa på jorden. I filmen har han en romantisk relation med Sersi (spelad av Gemma Chan). 
 
Ikaris har superkraften att kunna flyga, levitera andra och skjuta laserstrålar från ögonen (vilket fått många att jämföra honom med Stålmannen). Marvel Studios beskriver karaktären som "allsmäktig". 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Angelina Jolie är den mäktiga krigaren Thena 

 
Den Oscarsbelönade skådespelaren Angelina Jolie (känd från filmer som "Lara Croft: Tomb Raider" och "Mr. and Mrs. Smith") spelar den mäktiga krigaren Thena, som har levt i tusentals år. 
 
Även Thena kan flyga, men har också superstyrka och är väldigt snabb. Hon kan även alstra kosmisk energi för att göra sig mer eller mindre osårbar och använda krafterna för att skada andra. 
 
I serietidningarna har hon även förbjuden kärleksrelation till Kro, som är en Deviant och en av Eternals värsta fiender. 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Salma Hayek är en kvinnlig version av Ajak

 
Precis som många andra karaktärer i Marvel Cinematic Universe har de bytt kön på karaktären Ajak. I serietidningarna är Ajak en manlig Eternal som avgudades av Inkafolket, för att sedan väckas från en lång sömn av Ikaris. 
 
Ajak kan flyga och teleportera sig. 
 
- Jag är så exalterad över att få gå med i Marvel-familjen som Ajak, moder till alla Eternals. Han brukade vara pappa till alla Eternals, men tjejer...det är vår tid nu, skrev Salma Hayek på Instagram tidigare
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Gemma Chan är Sersi, som är huvudperson?

 
Gemma Chan är mest känd från filmen "Crazy Rich Asians" och tv-serien "Humans". Här spelar hon Sersi, som är en Eternal som älskar människor och valt att bo i New York City där hon arbetar på ett museum. I serietidningarna har hon varit en medlem av The Avengers. 
 
Hennes starkaste förmåga är att hon kan förvandla människor eller föremål till vad som helst. 
 
Sersi har som sagt en romantisk relation med Ikaris, men även Kit Haringtons karaktär Dane Whitman. 
 
I en intervju med Vanity Fair har Marvel-chefen Kevin Feige sagt att Sersi är huvudrollen, om det finns en sådan. Sersi är inte den första Marvel-rollen som Gemma Chan har, utan hon har även spelat Minn-Erva i "Captain Marvel". 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Kit Harington är människan Dane Whitman

 
Precis som Richard Madden är Kit Harington mest känd från "Game of Thrones" som Jon Snow, men har även medverkat i filmen "Pompeii" och varit rösten till Eret i "How to Train Your Dragon". 
 
Dane Whitman är ingen Eternal, utan en mänsklig fysiker som i serietidningarna tar över rollen som skurken Black Knight från sin farbror. Om vi får se det ske i filmen återstår att se. 
 
Dane Whitman är som sagt tillsammans med Sersi, som spelas av Gemma Chan. 
 
 

Don Lee är den starka Gilgamesh

 
Don Lee (eller även känd som Ma Dong-seok) är en superstjärna i Sydkorea med roller i filmer som "Train to Busan", "Familyhood" och "The Outlaws". 
 
I "Eternals" spelar han Gilgamesh eller "The Forgotten One", som spenderat största delen av sitt långa liv med människorna och tros vara mannen bakom kända hjältar som Hercules och Beowulf. 
 
På grund av detta är han en av de starkaste karaktärerna i Marvel-universumet och blir likt Ajak en del av The Avengers. 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Kumail Nanjiani är den svärdsvingande filmstjärnan Kingo

 
Kumail Nanjiani är mest känd för sina komiska roller i tv-serien "Silicon Valley" och filmer som "Stuber" och "The Lovebirds", men även för att ha skrrivit den delvis självbiografiska dramafilmen "The Big Sick" tillsammans med sin fru Emily V. Gordon. 
 
I filmen spelar han Kingo, som i serietidningarna anses vara en av världens skickligaste svärdsmän som tränade sig till samuraj i Japan. Förutom att han har kosmiska krafter, använder han sina förmågor till att bli en känd actionfilmstjärna. I trailern får istället se honom som Bollywood-stjärna.
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Lauren Ridloff är Makkari - den första döva superhjälten 

 
Den döva skådespelerskan Lauren Ridloff är mest känd för sin roll som Connie i "The Walking Dead" som introducerades i den nionde säsongen och i filmen "The Sound of Metal". 
 
Precis som Salma Hayeks karaktär är Makkari en man i serietidningarna, som är den snabbaste i Eternal-gänget. 
 
Även om karaktären inte är döv i serietidningarna, kommer Makkari vara den första döva superhjälten i MCU. 
 
- Jag är mer överlycklig än överväldigad över att få möjlighet att representera de döva. Jag är väldigt glad över det - bara för att få in den här historien i MCU. Jag tror att det finns gott om plats för fler sådana historier, har hon sagt i en intervju med HeyUGuys
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Brian Tyree Henry är uppfinnaren Phastos

 
Bryan Tyree Henry är Emmy-nominerad och har varit med i tv-serien "Atlanta", filmen "Godzilla vs. Kong" och lånat ut sin röst i "Spider-Man: Into the Spider-Verse". 
 
I "Eternals" spelar han Phastos, som introducerades i serietidningarna 1985. Här är han en uppfinnare och ingenjör, som kommer vara den första öppet homosexuella karaktären i MCU. 
 
Förutom att han kan flyga, är snabb och stark, är det han som skapat Kingos svärd. 
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Lia McHugh är den "unga" Sprite

 
Även om Lia McHugh helt klart är den yngsta skådespelaren (14 år) i "Eternals", är hennes karaktär Sprite tusentals år gammal precis som de andra. Hon är känd från filmer som "The Lodge" och "Songbird". 
 
Sprite är kille i serietidningarna och kan förändra sitt utseende och utföra andra illusoriska-krafter. Att Sprite ser så ung ut beror helt enkelt på att hon inte kan åldras. 
 
- Jag tror jag tycker det är lättare än andra barn att spela vuxen, eftersom jag har varit omkring så många och därmed förstår mognaden av att vara vuxen lite mer, har hon sagt i en intervju med Entertainment Weekly
 
Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600
 

Barry Keoghan är ensamvargen Druig

 
Den 27 år gamla irländska skådespelaren Barry Keoghan är mest känd från "Dunkirk" av Christopher Nolan, men också från "Killing of a Sacred Deer" och "The Green Knight". 
 
Druig är en kraftfull Eternal som dessutom är Ikaris kusin. I serietidningarna har han varit medlem av KGB och använder ofta sina telepatiska krafter för att få som han vill, vilket fått många att tro att han är filmens skurk. 
 
Förutom sina telepatiska krafter kan han även flyga, teleportera sig och manipulera atomer. 
 
"Eternals" har premiär den 5 november. 
 
Vad har du för förväntningar på "Eternals"? 
| 9 oktober 2021 18:00 |