Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 mars 2024 | 19:00

“Gudfadern”-regissören visade precis upp sin första film på evigheter

Francis Ford Coppola har arbetat aktivt på “Megalopolis” i över 20 år.
Francis Ford Coppola är en gigant bland giganter när det kommer till att regissera film. Bland annat har han gjort “Gudfadern”, “Gudfadern del II” och “Apocalypse Now” som alla återkommande klassas som några av de bästa filmerna någonsin.
 
De senaste decennierna har Coppola inte varit fullt så aktiv som regissör. Hans senaste film var “Twixit” från 2011. Men i år ser det ut som att han kommer att komma tillbaka i stor stil med sin nya episka sci-fi-film “Megalopolis” som han arbetat på i över 20 år.
 
Francis Ford Coppola.
 
Filmen handlar om att New York City ska byggas upp på nytt efter en fruktansvärd katastrof och har en stor uppsättning skådespelare som Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Jason Schwartzman och Shia LaBeouf.
 
Deadline rapporterar nu att filmen precis har visats för första gången. I publiken satt samtliga stora filmdistributörer såväl som Francis Ford Coppolas vänner och familj samt skådespelare och filmskapare som Anjelica Huston, Nicolas Cage, Andy Garcia, Spike Jonze, Al Pacino, Jon Favreau, Collen Camp, Roger Corman, Darren Aronofsky och Cailee Spaeny.
 
Inför visningen ska samtliga besökare fått en lapp med ett meddelande från Francis Ford Coppola. På lappen ska det stått:
 
"Kära vänner,Som ni har hört mig säga tidigare: “Jag tror på Amerika.”
Om jag kunde lämna er med en tanke efter att ni har sett min nya film, skulle det vara detta: Våra grundare lånade en konstitution, romersk lag och senat till sin revolutionära regering utan en kung, så amerikansk historia kunde varken ha ägt rum eller lyckats som den gjorde utan klassiskt lärande för att vägleda den."
 
Vem som kommer att distribuera "Megalopolis" och när den kommer gå att se i Sverige återstår att se.
| 29 mars 2024 19:00 |