Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

23 februari 2016 | 21:30

"Guardians of the Galaxy" i fantasy-miljö?

Producenten bakom nya "Dungeons & Dragons"-filmen vill mixa Tolkien med humor.
Vi verkar vara på väg mot en ny ljusare värld post-Nolan där filmskapare återigen vill få oss att skratta i biomörkret. "Guardians of the Galaxy" gick i bräschen och visade att även stora superhjältefilmer kunde vara skratta-högt-roliga, och "Deadpool" har bara cementerat den bilden.

En som uppenbarligen håller med om detta är producenten Roy Lee, som har en hel del filmer på sitt bord just nu. En av dem är ett nytt försök att ta det populära papper- och penna-rollspelet "Dungeons & Dragons" till vita duken. Det har gjorts några tafatta försök tidigare (bland annat år 2012, men alla minns nog den horribla filmen från år 2000 med Jeremy Irons och Marlon Wayans i rollistan) men nu vill Lee få oss att upptäcka fantasyvärlden på ett nytt, roligare sätt. Under DICE 2016 sa han:

- Den här nya "Dungeons & Dragons"-filmen kommer bli som "Guardians of the Galaxy" fast i ett Tolkien-universum. För när du tänker på alla "Hobbit"-filmer och "Sagan om Ringen"-filmer så har de ett allvar i sig, och att få se något roligt, en "Jakten på den försvunna skatten"-aktig rulle inuti den där världen, känns som något som publiken inte har fått en chans att göra än.

Skulle du vilja se en "Guardians of the Galaxy" i Midgård?
| 23 februari 2016 21:30 |