Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 november 2018 | 18:00

Paul Greengrass förklarar varför "22 July" gick till Netflix

"Unga människor vill inte se arthouse-film på bio" enligt regissören.
Paul Greengrass drama om det norska terrordådet är ett av höstens tunga premiärer på Netflix. "22 July" fick också en begränsad biopremiär, bland annat i Sverige, men finns främst att streama sedan några veckor tillbaka. Och det tror regissören har hjälpt filmen att nå ut till sin publik.

- Från min synpunkt, så ville jag att just den här filmen skulle ses av unga människor. Och utmaningen vi hade var att unga människor tyvärr inte går och ser arthouse-film. Jag minns att jag pratade med min son, som är i collegeåldern. Han sa: "Gör du arthouse så kommer mina vänner aldrig se den. Om du lägger den på Netflix kommer vi alla se den", berättar Greengrass i en intervju med Hollywood Reporter.

Lyckligtvis hade han samtalat med Netflix så snart manuset var färdigt. Och han lockades, liksom Alfonso Cuarón (snart aktuell med "Roma") av möjligheten att få visa sin film på biodukar samtidigt som den streamas ut.

- De sa: "Vi försöker skapa ett ordentligt bioutbud hos Netflix sida vid sida med streaming, vi tror att det är dit branschen är på väg", säger Greengrass.
 
 
Som MovieZine skrev nyligen planerar Netflix att biolansera fler av sina originafilmer framöver.
| 5 november 2018 18:00 |