Film

Skribent

Sarah Åkerman

19 juni 2018 | 10:30

Grattis på födelsedagen, Zoe Saldana!

Skådespelaren som slog igenom i “Star Trek” och “Avatar” fyller 40 år idag.
Zoe Saldana, som nuförtiden är mest känd som Gamora i "Avengers: Infinity War", är faktiskt den enda skådespelaren i världen som har medverkat i inte bara en, utan två filmer som har tjänat in mer än 2 miljarder dollar i inkomst.
 
Hon föddes den 19 juni 1978 i Passaic i New Jersey, USA och innan hon började sitt liv som skådespelare så var det tänkt att hon skulle ha en karriär i dans. Saldana har alltid älskat att dansa och ville bli ballerina som ung. Hon har varit med i olika teatergrupper och dansgrupper men det var 1999 som hon debuterade som skådespelare i ett avsnitt av ”I lagens namn”. Därefter fortsatte hon som skådespelare och var bland annat med i ”Center Stage” från 2000 och även ”Crossroads” från 2002. Det var inte förrän år 2009 som Saldana slog igenom rejält som Nyota Uhura i J.J. Abrams ”Star Trek” och Neytiri i James Camerons ”Avatar”, som förövrigt är världens mest inkomstbringande film än idag. Hennes enormt succérika karriär har gått som på räls sedan dess.
 
Efter ”Avatar” fortsatte Saldana istället in i Marvel-universumet där hon spelar Gamora i ”Guardians of the Galaxy”-filmerna. Hennes andra film med över 2 miljarder i inkomst blev vårens ”Avengers: Infinity War”.
 
Vad framtiden bär med sig för hennes karriär är det bara hon själv som vet, men vi kan tänka oss att det blir en och annan Marvel-film till. Och den riktiga frågan är ju om det kan bli annat än succé när Zoe Saldana medverkar i en film?
 
Grattis på födelsedagen Zoe Saldana!
| 19 juni 2018 10:30 |