Spel

Skribent

Andréas Göransson

21 februari 2018 | 17:45

Grattis på femårsdagen Playstation 4!

I dag är det fem år sedan Sony banade väg för denna generationens tv-spel.
Nu dröjer det förvisso till den 15 november i år innan Playstation 4 fyller år ”på riktigt” men idag är det fem år sedan konsolen presenterades för första gången.
 
Där och då befann sig Sony i en ganska stor kris. Playstation 3 hade inte blivit den stora succé man hoppats på och den anrika japanska teknikjätten blödde massvis med pengar.
 
Men just den där dagen för fem år sedan så klev chefsarkitekten Mark Cerny upp på scen och presenterade företagets nästa konsol som rent tekniskt var mer balanserad än sin föregångare. Parollen var ”For the gamers” och man utlovade mer fokus på spel än någonsin. Själva konsolen fick vi först se ett par månader senare på E3 2013.
 
Playstation 4 har idag sålt närmare 80 miljoner exemplar och gett oss mängder med goda spelupplevelser genom åren – inte minst ”Until Dawn”, ”Uncharted 4”, ”Nioh”, ”The Last Guardian” och ”Horizon: Zero Dawn”.
 
Sony själva har lagt upp en blogg full med nostalgi. Och för den som vill se presentationen av Playstation 4 så finns hela presskonferensen att se nedan:
 
 
Vilka är dina bästa spelminnen från Playstation 4, så här långt?
| 21 februari 2018 17:45 |