Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 november 2023 | 18:53

"Grand Theft Auto: The Trilogy" kommer till Netflix

Netflix försöker locka sina prenumeranter till sin spelfunktion med sitt kanske största dragplåster hittills – de tre klassiska "Grand Theft Auto"-spelen.
Under slutet av 2021 började Netflix inkludera spel i sin streamingtjänst, med flera titlar baserade på deras tv-serier som "The Queen's Gambit", "Shadow and Bone" och "La casa de papel", samt hyllade indiespel som "Immortality" och "Spiritfarer".
 
Spelen går att ladda ner på mobil via Netflix-appen, men än så länge verkar få användare ha nappat på funktionen. I en tidigare rapport sades det att endast 1 procent av alla prenumeranter har testat ett spel via Netflix, vilket de kanske vill ändra på med dagens nyhet.
 
Nu är det klart att "Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition" kommer till tjänsten, som innehåller nyutgåvor av "GTA III", "GTA: Vice City" och "GTA: San Andreas". Spelet kommer gå att spela via Netflix-appen eller genom att laddas ner separat via App Store och Google Play.
 
 
Enligt källor ska spelen kunna gå att spela med touch-kontroller på skärmen, eller med anslutna handkontroller. Samlingen blir tillgänglig på Netflix den 14 december, så nu har du något att göra på julafton när du börjat tröttna på julmaten.
 
"Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition" fick dock ganska låga betyg när det släpptes (54 av 100 i samlat betyg på Metacritic), mycket på grund av halvdana och lata portningar av de gamla klassikerna.
 
Om inte annat är det en tröst inför det efterlängtade "Grand Theft Auto 6", som kommer att få en första trailer någon gång i december och förhoppningsvis ett lanseringsdatum.
 
Har du spelat med Netflix? Kommer du testa "Grand Theft Auto"?
| 29 november 2023 18:53 |