Film

Skribent

MovieZine

29 januari 2023 | 16:00

”Göta Kanal 4 – vinna eller försvinna” går i land hos C More

Den fjärde delen i det komiska vattenäventyret seglar upp idag hos C More. Nu är alltså alla filmerna i den svenska komedisviten sjösatta och startklara att ses hos streamingtjänsten.
Första ”Göta kanal”-filmen hade premiär för över 40 (!) år sedan och båtracekomedin är fortfarande lika aktuell nu när den fick sig en tredje uppföljare förra året. Trist nog går filmen miste om Magnus Härenstams Abba-diggande Kronofogdssnubbe och Janne ”Loffe” Carlssons karisma.
 
Men istället introduceras nya, komiska karaktärer i denna buskis till film – bland annat får Eva Röses karaktär nu sällskap av folkkäre Per Andersson. Och ja, ännu mer ”Grotesco”-inflytande har filmen då Emma Molin gör sin regidebut till ett manus ihopknåpat av Rikard Ulvshammar.
 
 
Storyn är inte det djupaste men det är kanske inte det man förväntar sig när man bara vill stänga av hjärnan och se lite buskishumor. Herr och fru Andersson ska skiljas och vem som ska ta över deras anrika båtvarv är oklart, så då gör de upp i ett båtrace där vinnaren tar över familjeföretaget. Ungefär så lyder handlingen.
 

ANNONS: Prova C More i 2 veckor och streama "Göta kanal 4" gratis!

 
”Göta kanal 4 – vinna eller försvinna” finns att streama hos C More från och med idag, den 29 januari.
| 29 januari 2023 16:00 |