Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 mars 2016 | 11:01

GoT-skådis blir nu också del av "Top of the lakes" nya säsong

Och det känns som ett klockrent val. Här är allt vi vet om Säsong 2!
Förhopningsvis har du inte missat "Top of the lake" som kom till HBO Nordic, SVT och Netflix 2013. Det är nämligen en mystik-serie med en hel del kuslig stämning, udda karaktärer och en högkvalitativ produktion. När serien får sin andra säsong nästa år, står det nu klart att huvudrollen återvänder och ett känt ansikte har castats att också vara med.

Det är Elisabeth Moss (också känd som Peggy i "Mad men") som såklart ska upprepa sin roll som kriminalutredaren Robin Griffin, vilken hon vann en Golden Globe för. I den första säsongen mötte hon Tui - en gravid tolvåring som försökte dränka sig i en iskall sjö i Nya Zeelands vackra landskap. När Tui sedan försvann spårlöst tog Robin på sig att lösa mysteriet och tvingades navigera mellan vardags-sexism och trångsynthet i ett litet, inskränkt samhälle. Nästa säsong bjuder på nytt fall.

Ny i gänget är Gwendoline Christie, som vi känner bäst som den trogna krigaren Brienne of Tarth från "Game of Thrones". Med tanke på vilken frisk fläkt hon var i den rollen, som en av Westeros skickligaste svärdssvingare, ständigt ifrågasatt av de andra karaktärerna för att avvika från den kvinnliga normen, kan detta vara en riktigt lyckad casting för "Top of the lake".

- Jane Campion har haft ett sådant otroligt, kreativt inflytande på mig genom hela mitt liv och ingenting slår hur ärad jag är att få jobba på hennes nästa del av denna spännande och unika serie, tillsammans med den fantastiska Elisabeth Moss, säger Christie till Variety.

Mästerligt regisserad av den enda kvinna att någonsin vunnit Guldpalmen i Cannes och en de få fyra att någonsin nomineras till en Oscar i regi, var Jane Campions "Top of the lake" en smart skriven, vackert fotad, otroligt välspelad och obekvämt ärlig i sin hemska verklighet. Den kan rekommenderas starkt.

Den andra säsongen kommer till BBC 2017 och senare på SundanceTV i USA. Dagen efter släppen där hamnar de på Hulu. Förhoppningsvis tänker HBO Nordic, SVT och Netflix köpa in den nya säsongen, som de gjorde med den första.

Såg du "Top of the lake"?
| 22 mars 2016 11:01 |