KRÖNIKA

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 augusti 2015 | 19:00

Gör ett upprop för "Pretty Little Liars"!

Kom igen nu, PLL-fans - begär att TV3 visar serien lite mer kärlek.
Att vara att "Pretty Little Liars"-fan i Sverige är inte lätt. 

Dels ligger TV3 över en säsong bakom USA, där den sjätte säsongen nu rullat på i nio avsnitt. I morse (6 augusti) startade säsong fem i svensk tv. Den sjätte kommer inte visas förrän senare i höst, på grund av rättighetspolitik. 

Dels visas avsnitten i TV3 klockan 09.00 måndag-fredag, och mellan 08.20-08.30 på helgerna. Inte helt optimalt för en målgrupp som företrädesvis består av unga kvinnor som antingen går i skolan eller jobbar på vardagarna. 

Susanne Nylén, presschef för MTG, säger att hon hoppas att "skolungdomar, om inte annat fortsätter titta på helgen". 

Men alla de avsnitt som gått i veckan, som kan ha missats då? Serien finns nämligen inte heller att tillgå på TV3 Play (däremot kan den som inte hängt med se de första tre säsongerna på Viaplay). Och vi pratar om en generation som inte programmerar videon (vad är det?). Nej, inte bra. Inte bra alls. 

Fast det visar sig att det faktiskt finns en chans att göra situationen något bättre i alla fall. 

- Vi ska självklart se över om vi kan reprisera "Pretty Little Liars" på lämplig tid om vi känner att tittarna efterfrågar det, samt hitta en optimal tablåtid för sjätte säsongen, säger nämligen Susanne Nylén.

"Om vi känner att tittarna efterfrågar det." Aha! Med andra ord. Sätt igång och kräv TV3 på att få bättre sändningsvillkor för "Pretty Little Liars! Tveka inte att göra ett upprop, skriv, mejla, ring, twittra... det kan löna sig! Go "A" on their asses!

En bra början är att kommentera nedan, så ser vi till att era åsikter når TV3.
| 6 augusti 2015 19:00 |