Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 januari 2023 | 19:00

Golden Globe-vinnaren Ke Huy Quan vill göra ”Goonies 2”

Den nyblivna Golden Globe-vinnaren är öppen för att återvända till rollen som Data i en uppföljare till klassikern ”The Goonies”.
Vietnam-födda Ke Huy Quan slog igenom som barnskådespelare i Steven Spielbergs ”Indiana Jones och de fördömdas tempel” 1984 och blev året därpå hela filmvärldens prylnörd Data i Spielberg-producerade succén ”Goonies - Dödsskallegänget”.
 
I fjol gjorde han storstilad comeback i rollen som Michelle Yeohs man i hyllade ”Everything Everywhere All at Once” som i natt gav honom en Golden Globe för Bästa manliga biroll. Han kan nu räkna med nya filmerbjudanden och fick på galan frågan om en möjlig uppföljare till ”Goonies”, vilket inte var en ny idé.
 
- De senaste trettionånting åren har vi försökt göra ”Goonies 2”. Jag önskar att det hade varit aktuellt när jag var ung, jag trodde att jag behövde det för en karriär-comeback. Vi hade flera manus men inget som jag kände kunde leva upp till originalet.
 
Deadline skriver att han däremot fortfarande är öppen för tanken även om originalfilmens regissör, Richard Donner, gick bort 2021.
 
- Tyvärr miste vi Dick Dinner, kaptenen på vårt skepp. Jag vet verkligen inte om det om det blir en ”Goonies 2” men jag är öppen för att återvända till karaktären.
 
I sitt tacktal nämnde Quan Spielberg, som satt i publiken och själv gick hem med en Golden Globe för Bästa regi för ”The Fabelmans”. Om någon är lämpad att ta över regin för en eventuell ”Goonies 2” så är det Spielberg - vi håller tummarna.
| 11 januari 2023 19:00 |