Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2014 | 03:15

"Godzilla"-regissören gör "Star Wars" härnäst

Gareth Edwards kommer att tackla en av de planerade spinoff-filmerna.

Monstersuccén "Godzilla" har redan fått klartecken för en uppföljare, men regissören Gareth Edwards kan få mer än så att göra. Edwards kommer att få hantera en kommande "Star Wars"-spinoff, skriver Hollywood Reporter.

Vidare ryktas det om att filmen ifråga fokuserar på karaktären Boba Fett, och släpps den 16 december 2016. Med andra ord får "Godzilla 2" snällt vänta på sin tur.

När MovieZine träffade Edwards i London i februari nämnde han just originalfilmerna i "Star Wars"-serien som en av sina stora inspirationer för "Godzilla":

- Jag växte upp i en tid innan dataeffekterna kom, med Spielbergs filmer, "Star Wars" och allt Robert Zemeckis gjorde. Det var mina hjältar. Vi ville gå tillbaka till den sortens filmskapande som man känner igen från 70- och 80-talet. Det är inte bara ett spektakel.

- Man kan lätt råka ut för vad jag kallar CGI-utmattning: när många såna scener kommer på rad så betyder de till slut ingenting. De scener jag älskade när jag växte upp hade karaktärer i fokus som man verkligen brydde sig om.

Vilken av karaktärerna i "Star Wars" universum vill ni se i en spinoff? Kommentera nedan.

| 23 maj 2014 03:15 |