Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 februari 2024 | 20:00

God stämning och glad Tim Burton under ”Beetlejuice 2” - enligt Jenna Ortega

Vi har redan praktiska effekter att se fram emot i ”Beetlejuice Beetlejuice” och nu berättar stjärnan Jenna Ortega om Tim Burton och inspelningen.
Ju närmare premiären vi kommer av ”Beetlejuice Beetlejuice” - uppföljaren till Tim Burtons kultfilm från 1988 - desto mer lovande saker hör vi om den. Nyligen pratade Burton och stjärnan Michael Keaton, som spelar titelrollen, om att de undviker CGI och använder sig så mycket av praktiska specialeffekter som möjligt.
 
Jenna Ortega fortsätter sitt samarbete med Burton efter TV-serien ”Wednesday” och Screen Rant skriver att hon berättar hur Burton var på topphumör under inspelningen:
 
- Det kändes som om inspelningen var ett stort firande där alla återförenades och gjorde praktiska effekter igen. Det var förmodligen det gladaste jag någonsin sett Tim på en inspelning, han applåderade mot monitorn, skrek och skrattade, vilket var riktigt, riktigt förtjusande.
 
Även Winona Ryder återvänder som hjältinnan Lydia och Ortega spelar hennes dotter Astrid. Även Catherine O’Hara återvänder som Lydias styvmor Delia och i andra roller ser vi Monica Bellucci som Beetlejuices fru, Willem Dafoe som en spökpolis och Justin Theroux.
 
Filmen spelades in färdigt i november i fjol och inför dess premiär den 6 september så släppte man tidigare denna månad en teaser-poster. Nu längtar vi till fler bilder, en trailer - och självklart själva filmen!
 
Ser du fram emot ”Beetlejuice Beetlejuice”?
| 27 februari 2024 20:00 |