Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 juni 2017 | 07:29

Glädjebeskedet: Säsong 7 av "Game of Thrones" blir längre än förväntat

Med en dryg månad kvar till den sjunde säsongens premiär nås vi äntligen av lite glädjande nyheter. HBO överraskar med mer tid av "Game of Thrones" under säsong 7 än förväntat.
Den sjunde säsongen av "Game of Thrones" närmar sig allt mer och under natten släpptes avsnittslängderna för årets säsong. Det hade på förhand rapporterats om att avsnitten inte skulle bli längre än under tidigare säsonger. Men det visar sig att den informationen har varit felaktig.
 
Avsnitt 1: 59 minuter.
Avsnitt 2: 59 minuter.
Avsnitt 3: 63 minuter.
Avsnitt 4: 50 minuter.
Avsnitt 5: 59 minuter.
Avsnitt 6: 71 minuter.
Avsnitt 7: 81 minuter.
 
Det innebär en total speltid på cirka 7 timmar och 20 minuter för årets säsong. Om avsnitten istället hade varit av normallängd (ca 55 minuter) hade den totala tiden för de sju avsnitten landat på knappa 6 timmar och 25 minuter - vi får med andra ord ungefär 55 minuter extra.
 
Förra årets säsongsfinal landade på 68 minuter, det var seriens längsta hittills. Årets säsong slår det rekordet två gånger om med först det näst sista avsnittet - för att sedan slås igen med den överlägset längsta finalen hittills!
 
Med de extra långa avsnitten får vi fortfarande en säsong som är avsevärt kortare än de tidigare, men vi får åtminstone tidsmässigt ett avsnitt mer än vi först trott - även om det blir fördelat över säsongens 7 avsnitt.
 
Det här tänder såklart även hoppet inför den sista säsongen vars 6 avsnitt på förhand ser ut att bli den kortaste hittills. Kanske kan vi få en sista säsong i samma längd (tidsmässigt) som årets spektakel? Det firar vi med en omtitt av den sjunde säsongens fantastiska trailer tycker jag:
 
 
Säsong 7 av "Game of Thrones" är tillbaka hos HBO Nordic den 17 juli.
 
Vad tycker du om årets upplägg med färre men längre avsnitt?
| 9 juni 2017 07:29 |