Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 april 2024 | 17:05

“Gladiator II” har testvisats: “Apblodig och Oscarsvärdig”

Den första testpubliken uppges regna beröm över flera aspekter av den kommande uppföljaren.
Artikeln innehåller potentiella innehållsspoilers för “Gladiator II”
 
Ridley Scotts “Gladiator II” ska nyligen testvisats i Las Vegas, USA och enligt World of Reel ska reaktionerna varit mycket positiva.
 
Filmen uppges följa ett väldigt liknande upplägg som “Gladiator” från 2000 samtidigt som den också känns som sin egen unika berättelse med starka karaktärer. Centralt i filmen är ett undertryckt men effektivt framträdande av Paul Mescal i huvudrollen och vad som ska vara ett fenomenalt och Oscar-värdigt framträdande av Connie Nielsen.
 
“Gladiator II” ser också ut att bli en riktigt lång film. Den version som testpubliken fick se klockade in på 160 minuter (motsvarande eller 2 timmar och 40 minuter). Det är snarklikt första “Gladiator” som har en speltid på 155 minuter.
 
Blodigt ska det också vara. Inte minst med en scen som involverar apor som sliter ansiktena av folk. Däremot ska inte alla de våldsamma bitarna varit färdigklippta i testversionen, vilket gör att mer våld är att vänta i slutversionen.
 
Användaren EmpireCity Box Office på X går till och med så långt att hen kallar "Gladiator II" för Ridley Scotts första mästerverk på nio år och en blivande megahit. Vi får se om resten av världen håller med när “Gladiator II” har premiär den 22 november i år.
| 29 april 2024 17:05 |