Film

Skribent

MovieZine

12 december 2022 | 10:30

"Gladiator 2" kan spelas in redan i vår

Enligt nya rapporter ska uppföljaren till Ridley Scotts episka storfilm följa pojken Lucius som vuxen.
Filmskaparen Ridley Scott skojade inte om en uppföljare till "Gladiator". När han återbesöker den brutala arenan i antikens Rom är det med fokus på pojken Lucius (tidigare spelad av Spencer Treat Clark), nu i vuxen ålder.
 
Storfilmen "Gladiator" från 2000 hade Russell Crowe i huvudrollen som Maximus Decimus Meridius, som sökte hämnd efter att hans familj blivit avrättad. Filmen vann 5 Oscars, bland annat för Bästa film, och nominerades till totalt 12.
 
 
Enligt insidern Daniel Richtman är "Gladiator 2" på väg att spelas in i Storbritannien i maj nästa år, med Djimon Hounsou och Connie Nielsen tillbaka i sina roller. Rapporter kommer även från marockanska medier om att Ridley Scott ska filma i staden Ouarzazate. Det är nu ett år sen som regissören bekräftade att ett manus till uppföljaren är klart:
 
- Det är färdigskrivet. Vi har hittat en logisk fortsättning. Man kan inte bara göra en till film sm "Gladiator". Men det finns tillräckligt med komponenter i den första som man kan plocka upp och spinna vidare på, berättade Scott för Deadline.
 
Ridley Scott är närmast aktuell med "Napoleon" med Joaquin Phoenix i huvudrollen. Filmen förväntas få premiär under 2023.
| 12 december 2022 10:30 |