Film

Skribent

MovieZine

30 juni 2023 | 20:00

Den framtida versionen av stålmannen kommer att vara mindre brutal

Nya Superman blir glad och optimistisk Åtminstone om man ska tro David Corenswet som nyligen landat rollen som mannen av stål - Superman.
Ingen har väl missat att Warner Discovery letat med ljus och lykta efter vem som kan ersätta fan-favoriten Henry Cavill i den ikoniska rollen som Stålmannen.
 
Nyligen bekräftades att David Corenswet tar över den röda manteln och enligt skådespelaren själv är detta en dröm som går i uppfyllelse då han redan 2019 uttryckte intresse för att spela superhjälten. Nu har alltså drömmen slagit in för Corenswet som berättar om sina känslor i en intervju med Variety.
 
De utseendemässiga likheterna med en skägglös Cavill är uppenbara som internet varit kvick med att kommentera, dock verkar målet med rollen skilja sig åt.
 
– Jag älskar Cavills mörka och grymma tolkning av rollen, men jag skulle älska om nästa Superman blir ljusare och mer optimistisk, säger Corenswet i sin intervju.
 
Det låter alltså som att skådespelaren och regissören av kommande “Superman Legacy” James Gunn har samma vision. Nyligen sa Gunn i en intervju med Variety att nästa Stålmnan ska “kännas vänlig och vara fylld av medkänsla, en person du vill ge en kram till.”
 
Henry Cavills stålis är förmodligen mindre kramvänlig än kommande version.
 
Zack Snyder som regisserade de senaste filmerna om Stålmannen i “Snyderverse” fick figuren att framstå som brutal och oberäknelig, även om hans hjärta i det stora hela satt på rätt plats. Att stålmannens tidigare bistra uppsyn och våldsamma sätt att döda skurkar på kommer askifta till en snällare och gladare version låter redan nu som en möjlig vattendelare för karaktärens fans.
 
Exakt hur ljust och glatt “Superman Legacy” blir återstår att se i juli 2025, dock har vi fått ett hum om vad som komma skall. Corenswet kommer spela mot Rachel Brosnahan som axlar rollen som Lois Lane.
 
Ser ni fram emot en kramvänlig och glad Superman?
| 30 juni 2023 20:00 |