Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 april 2018 | 17:45

Gillian Flynns remake av den brittiska tv-serien "Utopia" lever än

Frågan är om vi vågar hoppas på att David Fincher kan bli en del av Amazon Primes "Utopia" också?
Redan i februari 2014 rapporterade vi om att Gillian Flynn skulle skriva om Dennis Kellys brittiska originalmanus, för en amerikansk remake av "Utopia". Då var tanken att det skulle bli en HBO-serie regisserad av David Fincher, som precis hade gjort "Gone Girl" tillsammans med Flynn.
 
Nu blev det istället Netflix-serien "Mindhunter" för Finchers del, och den kommande (premiär nu till sommaren) HBO-serien "Sharp Objects" för Flynn, som tog upp deras tid. Men äntligen verkar det alltså som att Flynns amerikanska remake av "Utopia" har hittat ett nytt hem - hos Amazon Prime.
 
I ett pressmeddelande tidigare under dagen bekräftade de nämligen att Flynn är klar som både manusförfattare och showrunner för deras nya serie; "Utopia".
 
Fiona O'Shaughnessy som Jessica Hyde i den brittiska originalversionen av "Utopia".
 
Vi tittare kommer att få följa en grupp ungdomar som hittar en seriebok från en underjordisk sekt. Boken innehåller konspirationsteorier som verkar vara mer än teorier, och ansvaret att rädda världen landar på ungdomarna. Men en hemlig statlig organisation vill få tag i boken och jagar dem.
 
– "Utopia" är som kreativ kattmynta för mig, säger Gillian Flynn. Jag tycker att Dennis Kellys serie är helt otrolig. Dennis har dessutom varit oerhört generös med att låta mig öppna upp hans värld, leka med den och göra den till min egna, konstiga och vilda värld. "Utopia" handlar om att utforska frågor genom att väva in dem i mörka och tvistade berättelser. Det är en serie som är viktig, aktuell och lite ”herre jävlar!”. Samtidigt är den även sjukt rolig, fortsätter Gillian Flynn.
 
För egen del håller jag fortfarande tummarna att Amazon Prime, med sina djupa fickor, kan lyckas locka tillbaka Fincher till projektet när det blir dags att dra igång inspelningarna. Det är också kul att Flynn verkar ha fått väldigt fria tyglar att utveckla "Utopia"-världen.
 
Amazon Prime har lagt en beställning på en första säsong på totalt nio avsnitt, det är däremot fortfarande oklart när vi kan förvänta oss en premiär av "Utopia". Förhoppningsvis dröjer det inte fyra år tills vi hör något om "Utopia" nästa gång i alla fall.
 
Är du peppad på att se vad Flynn kan hitta på med "Utopia" hos Amazon Prime? Kommentera gärna nedan!
| 20 april 2018 17:45 |