Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2022 | 09:45

Giancarlo Esposito har talat med Marvel om ikonisk X-Men-roll

Stjärnan från ”Breaking Bad” och ”The Mandalorian” vill ta över som Professor X.
Det är nu bara en tidsfråga innan Marvel Studios börjar tänka på en reboot av X-Men, och då gäller det att fylla alla ikoniska mutantroller på nytt. De behöver inte leta länge efter en ny Professor X - IGN skriver att skådespelaren Giancarlo Esposito redan har anmält sitt intresse.
 
Skådespelaren som briljerat som Gus Fring i ”Breaking Bad” och ”Better Call Saul” har länkats av fansen till flera skurkroller, men själv vill han bara hoppa in i en rullstol och leda unga mutanter i kampen mot det goda.
 
- Jag har inte jobbat med Marvel ännu. Men jag har varit i samma rum och pratat med dem, berättade han under en Comic Con-mässa i Texas under helgen.
 
- Det har gått rykten om Magneto. Det har gått rykten om Dr. Doom. Men jag ska göra något annorlunda och släppa det här ut i universum: den jag helst skulle vilja spela är Professor X.
 
Patrick Stewart i ikonisk roll. Professor X sågs senast i "Doctor Strange in the Multiverse of Madness".
 
När Disney köpte upp 20th Century Fox år 2019 hamnade rättigheterna för X-Men åter hos Marvel. Det innebär att hjältarna snart kan bli en del av MCU. Och efter ett minst sagt svalt mottagande för ”X-Men: Dark Phoenix” (2019) och spinoffen ”The New Mutants” (2020) verkar de vilja låta karaktärerna vila några år innan det börjar bli dags för en reboot. Än så länge finns X-Men inte med bland Marvels planer för den pågående The Multiverse Saga, men allt kan ju ändras fort…
 
Vem skulle ni vilja se som en del av X-Men-universumet? Kan Esposito passa i rollen som Charles Xavier? Tyck till nedan.
| 8 augusti 2022 09:45 |