Film

Skribent

Mats Karlsson

29 januari 2013 | 00:01

Giamatti blir Rhino i "The Amazing Spider-Man 2"

Paul Giamatti är i förhandlingar om att bli den stora skurken i Marc Webbs uppföljare.

När det gäller att axla superskurkar väljer man allt som oftast meriterande skådespelare, sådana som normalt aldrig medverkar i stora blockbusters. Nu är det Paul Giamattis tur att chocka omvärlden genom att visa intresse av att spela Rhino i "The Amazing Spider-Man 2", enligt Hollywood Reporter.

Marc Webb planerar att göra samma sak som Sam Raimi gjorde med "Spider-Man 3", nämligen att köra med två superskurkar. Det kommer att bli Electro (Jamie Foxx) och Rhino som Giamatti ligger i förhandlingar om att spela. De båda superkurkarna slår sina påsar ihop för att ge sig på Spider-Man. Vad exakt de har i görningen återstår att se.

"Rhino var från början underhuggare åt diverse kriminella proffs. Han blev senare, tack vare sin extraordinära övermänskliga styrka och sitt medelmåttiga intellekt, handplockad av frilansande spioner för ett superskurk-projekt. Han blev under en tid utsatt för bland annat kemiska och radioaktiva behandlingar, vilket gav honom övermänsklig styrka, uthållighet och snabbhet. Han fick också en specialgjord dräkt av ett oerhört stryktåligt material som intill förväxling liknar riktig noshörningshud. Dräkten har två horn på huvudet och täcker hela kroppen förutom ansiktet." - Från Wikipedia.

Inspelningarna kommer att dra igång redan nästa månad och filmen får biopremiär 2 maj 2014.

| 29 januari 2013 00:01 |