Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 januari 2023 | 18:00

Ghostface och bekanta ansikten i nya bilder från ”Scream VI”

Medan vi spänt väntar på den sjätte filmen i slasher-franchisen så får vi en generös smygtitt på några färska bilder.
Femte ”Scream”-filmen blev som bekant en av fjolårets största framgångar och nu är det inte länge kvar innan vi får sjätte delen på en av våra mest populära slashers. Sedan tidigare är det klart att förra filmens överlevande skådespelare återvänder, inklusive seriens veteran Courteney Cox. Men även Hayden Panettiere från ”Scream 4” gör en comeback medan nya ansikten är bland annat Tony Revolori, Samara Weaving och Dermot Mulroney.
 
Den här gången utspelar sig knivdramat i New York där de överlevande ungdomarna från första filmen - Mindy (Jasmin Savoy Brown), Chad (Mason Gooding) och Tara (Jenna Ortega) - går på college medan Taras syster Sam (Melissa Barrera) håller ett vakande öga.
 
- I filmens början ser vi att min karaktär Tara undviker sitt trauma och desperat försöker återuppta sin tonårsupplevelse genom att vara en normal collegestudent. Det är mycket ansträngd spänning mellan henne och Sam, hon tycker att hon är överbeskyddande och ovillig att låta dem gå vidare. Hon känner sig kvävd, säger Ortega.
 
- Dessa ungdomar flyr och Ghostface hittar dem fortfarande i den vackraste staden som samtidigt är den mest skrämmande för den är så folktät och det kan vara aggressivt, säger Barrera.
 
Cox, som återigen spelar skrupelfria reportern Gale Weathers, håller med om att New York är en spännande miljö för filmserien:
 
- Att ta Ghostface till New York bidrar med ett helt ny element till historien. Att ta karaktären ur en småstad och sätta dem i hjärtat av staden som aldrig sover är mer skrämmande än någonsin.
 
- Det har inte gått lång tid sedan förra filmen. I stort sett är det samma tid som passerat mellan filmernas inspelningar som i deras värld. Så traumat är fortfarande väldigt färskt. Något av det bästa med denna filmen är att se hur händelserna i förra filmen påverkat dem. Vi får verkligen se bagaget de bär på nu och hur alla hanterar det olika, lägger Barrera till.
 
Tillsammans med citat från skådespelarna så har Entertainment Weekly släppt en samling nya bilder från filmen:
 
 
 
 
 
 
 
”Scream VI”har biopremiär 10 mars.
| 18 januari 2023 18:00 |