Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 juni 2017 | 14:35

"Ghostbusters"-regissörens idé för filmseriens framtid

Den senaste filmen verkar inte ha varit spiken i kistan trots allt.
För några dagar sedan sågade Dan Akroyd Paul Feig vid fotknölarna för hans insats med den senaste "Ghostbusters"-filmen. Och nog fanns det visst fog för kritiken, åtminstone om man tittar på filmens intäkter; den lyckades "bara" dra in knappt 230 miljoner dollar.
 
Det verkar dock som att det fortfarande finns hopp för sagan om de spökbekämpande... spökbekämparna. I en intervju med Super News Live berättar originalets regissör, Ivan Reitman alltså, följande:
 
- Vi har tänkt mycket kring franchise-rättigheterna för "Ghostbusters". För "Ghostbusters" är en idé som inte måste ta plats just i New York, det kan hända var som helst i världen. Jag tror att det hade varit väldigt coolt att få se exempelvis koreanska eller kinesiska spöken. Alla de där stora traditionerna i världen har alla de här folksägnerna som folk verkligen är rädda för. Att ha typ en lokal grupp Ghostbusters som har en anknytning till huvudkontoret i New York hade varit kul.
 
- Vi arbetar mycket kring var vi ska ta vägen med nästa "Ghostbusters". Jag tror att en sak som fansen verkligen har velat ha, och även jag, är att på något sätt knyta ihop världarna. Jag tycker att det blev lite långsökt i det att det inte var sammanlänkat, och det hörde vi mycket från folk därute också. Så jag vill definitivt se till att länka samman allt i fortsättningen.
 
 Det låter alltså som att vi kan vänta oss en mer internationell inriktning på nästa "Ghostbusters"-film, där de gamla skådespelarna också har sin plats i kanon.
 
Hur vill du se att "Ghostbusters"-sagan fortsätter? Kommentera gärna nedan!
| 10 juni 2017 14:35 |