Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2017 | 08:15

Dan Aykroyd sågar ”Ghostbusters”-regissören Paul Feig

Original-skådisen vet varför förra årets reboot blev ett ekonomiskt fiasko.
Ingen har väl glömt alla diskussioner kring ”Ghostbusters” förra sommaren. När den klassiska spökkomedin skulle få sin reboot med kvinnliga huvudroller, bestämde sig många på förhand för att dissa filmen. De fick tyvärr rätt när Paul Feigs ”Ghostbusters” floppade på bio.

Om man ska tro Dan Aykroyd så är allt regissören Paul Feigs fel. Aykroyd, som spelade en av spökjägarna i originalfilmen och fick en producentroll i nya filmen, sågade Feigs insats i brittisk tv i helgen:

- Regissören spenderade för mycket pengar och han spelade inte in scener som vi föreslog för honom. Han sa att ”vi behöver inte de där scenerna”, men när vi testvisade filmen så behövdes de. Han fick gå tillbaka för att filma nytt material för ungefär 30-40 miljoner.

Aykroyd tillägger att det är anledningen till att det inte blir någon uppföljare, och att Paul Feig ”lär inte vara välkommen tillbaka hos Sony på ett tag”. Däremot hyllar han huvudrollerna, spelade av Kristen Wiig, Kate McKinnon, Melissa McCarthy och Leslie Jones.
 
Filmen kostade nära 150 miljoner dollar att spela in och skulle behöva dra in intäkter på det dubbla, för att överhuvudtaget gå runt. ”Ghostbusters” skrämde ihop 230 miljoner dollar världen över, långt från målet.

Samtidigt säger källor till Hollywood Reporter att Sony är nöjda med sitt samarbete med Paul Feig, och att de extra inspelningsdagarna bara kostade runt 3-4 miljoner dollar.
| 5 juni 2017 08:15 |