Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

26 juni 2017 | 21:30

George R.R. Martin skvallrar om ytterligare två serier förutom spin-offs

Det intressanta är kanske inte uppdateringen på hur det går med spin-off-manusen, utan att författaren tydligen har två helt andra serier på gång samtidigt.
"Game of Thrones" närmar sig sitt slut och den åttonde och sista säsongen kommer att spelas 2018 eller 2019, beroende på hur schemaläggningen går. Därför är det bara naturligt att folk frågar sig vad som kommer härnäst och svaret på det är spin-off-serier. Fem olika idéer med fem olika manusförfattare sliter hårt och Westeros skapare George R.R. Martin gav idag en uppdatering på sin sida Not a Blog om hur arbetet går.
 
- Fem olika uppföljare rör sig framåt i olika fart och där är ett par andra tv-projekt till som jag inte kan berätta om... Hur många som blir av kan ingen säga. Ah, visst är det underbart med projektutveckling...
 
Det mest intressanta här är kanske inte att de fem välkända spin-off-serierna går framåt, utan att han nämner ytterligare två serier. Som vi har nämnt tidigare ska hans andra bok, "The Nightflyer", mycket riktigt skrivas om till manus. Vilket det andra projektet är vet vi ingenting om, men gubben har gott om romaner att skriva om till serier. En gissning är "Wild Cards" som innehåller noveller skrivna av trettio olika författare men som är utgiven av George R.R. Martin.
 
Gällande de fem uppföljarna vet vi att de snarare är prequel-idéer och att alla inte nödvändigtvis blir av. George R.R. Martin har också själv sagt att de inte kommer att bygga på berättelserna om "Dunk and Egg" eller Roberts uppror.
 
Närmast ser vi i vilket fall den sjunde säsongen av "Game of Thrones", med premiär på HBO Nordic och C More den 17 juli.
| 26 juni 2017 21:30 |