Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

26 februari 2016 | 14:00

George R.R Martin hintar om en stor twist i nya boken som tv-serien inte kan följa - kan du gissa?

George R.R Martin ger en "uppenbar" ledtråd vilken karaktär som får en annan storyline i boken än i TV-serien. Kan du gissa vem?
När TV-serien "Game of Thrones" för första gången kommer ut före bokförlagan "A song of ice and fire", har författaren George R.R Martin ställts inför ett strategiskt beslut om han ska anpassa sitt skrivande efter Dan Weiss och David Benioffs storylines eller avvika och köra sitt eget race.

Det är goda nyheter att George R.R Martin har bestämt sig för att följa sin ursprungliga plan för karaktärerna och dela ut sina egna dödsdomar. Exakt vilken avvikelse han tänker göra är långt ifrån glasklart, men han avslöjar en liten ledtråd till IGN som är nog för att börja spekulera i saken.

- Jag har bestämt mig för att göra detta. Jag vet inte om du kan gissa vad. Det är ganska uppenbart för det berör två karaktärer, varav en är död i TV-serien men inte i boken. Så TV-serien kan inte köra på detta, tyvärr, för de har dödat en karaktär som inte jag har dödat ännu, säger han.

Det är lustigt att han säger "ännu" - men kanske föga förvånande. Känns ju som att alla kommer dö på slutet i vilket fall. Han måste mena det på ett retsamt sätt när han kallar det "uppenbart", med tanke på hur många karaktärer som är döda redan. Urvalet består alltså av de som serien har dödat, men inte boken. Det gör knappast saker uppenbara, men ett förslag är att Stannis är den avvikande karaktären med tanke på uppståndelsen  han fick när han dog i slutet av säsong 5, medan han mår prima i "A song of ice and fire".

Det är hur som helst goda nyheter att George R.R Martin har valt att gå på sin magkänsla och inte skriva en bok baserad på TV-serien - det är ju trots allt originalmaterial vi vill ha. Det betyder också att fans av de olika medierna inte behöver bli spoilade av varandra och har mer att se fram emot vid de olika släppen.

Vem tror du att George R.R Martin "uppenbarligen" syftar på?
| 26 februari 2016 14:00 |