Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 februari 2016 | 21:50

George Miller snackar "Justice League"

"Mad Max: Fury Road"-regissören hade en version på gång redan 2007.
Innan DC fick planer på att låta Zack Snyder styra över sitt superhjälteuniversum så hade George Miller fått förtroendet att göra en egen "Justice League"-film. Så sent som för sju år sedan, år 2007, hade han en film där manus, konceptskisser och faktiskt även en hel skådisensemble var klara för att börja filma. Så vad hände? Varför fick vi inte se "Fury Road"-kungen ta hand om Batman och de andra hjältarna på vita duken?

I en intervju med THR säger George Miller så här:

- Det fanns ett riktigt bra manus. Och Warner sa: "Vi gör det. Vi gör en "Justice League"". Jag var verkligen attraherad av projektet. Men en manusförfattar-strejk var på väg. Vi var tvungna att rollsätta väldigt snabbt, vilket vi gjorde med Warners casting-folk. Så vi rollsatte väldigt fort och vi drog igång allting väldigt fort. Hela grejen hängde på att vi skulle vara klara att starta inspelningarna vid ett visst datum, vilket i sin tur hängde på att den australiensiska regeringen klurade ut lite enkel rabatt-lagstiftning som den just fått på sitt bord. Men det blev för tight för dem, och när det föll igenom så föll hela filmen igenom. Vi lyckades nästan, men det var inte meningen att det skulle bli av just då. Sådant händer ganska ofta, att filmer är på gång som sedan inte blir av av olika anledningar.

Rollistan var hur som helst i princip klar, och såg ut såhär: Armie Hammer som Batman, DJ Cotrona som Superman, Megan Gale som Wonder Woman, Adam Brody som The Flash, Common som Green Lantern, Santiago Cabrera som Aquaman, Hugh Keays-Byrne som Martian Manhunter, och Jay Baruchel som skurken Maxwell Lord.

Zack Snyders "Justice League Part 1" kommer i november år 2017.
| 4 februari 2016 21:50 |