Spel

Skribent

Viktor Eriksson

23 maj 2024 | 22:00

George Miller dissar Sverige: Vill att Hideo Kojima ska göra “Mad Max”-spel

“Det var inte så bra som jag ville att det skulle vara."
Filmskaparen bakom “Mad Max”-filmerna, George Miller, berättar i en ny intervju med GamingBible att han inte var helt nöjd med “Mad Max”-spelet som släpptes under 2015 och som utvecklades av svenska Avalanche Studios.
 
– Det gjordes ett spel när vi gjorde “Fury Road”. Vi har blivit tillfrågade många gånger. Det var inte så bra som jag ville att det skulle vara. Vi hade inte kontroll över det utan vi gav allt vårt material till ett företag som fick göra det. Och du vet jag är en sån där person som hellre inte gör något alls om det inte går att göra så bra som möjligt eller åtminstone att man försöker göra det så bra som möjligt, säger George Miller.
 
“Furiosa: A Mad Max Saga”-regissören har däremot klart för sig vem han tycker borde göra ett “Mad Max”-spel.
 
– Jag har precis snackat med Kojima som kom hela vägen hit från Japan. Om han hade kunnat tänka sig det så hade jag varit på. Men han har så mycket fantastiskt på gång i sitt eget huvud så jag hade aldrig frågat honom. Men om någon som honom skulle kunna tänka sig det. För jag skulle inte kunna göra det.
 
Hideo Kojima är känd som spelvärldens stora auteur med spelserier som “Metal Gear Solid” och “Death Stranding”. Händelsevis så kommer George Miller själv att dyka som en karaktär i Hideo Kojmas kommande spel “Death Stranding 2: On the Beach”.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Hideo Kojima (@hideo_kojima)

George Miller och Hideo Kojima via Kojimas Instagram. 
| 23 maj 2024 22:00 |