Film

Skribent

Viktor Eriksson

22 maj 2024 | 22:30

George Floyds liv blir film i biopicen “Daddy Changed The World”

Filmen kommer att produceras av George Floyds dotter och hans mor.
Radar Pictures, 8 Queens Film & Media Productions och Night Fox Entertainment har nu gått samman för att göra filmen “George Floyd: Daddy Changed the World” om George Floyds liv och död.
 
George Floyd dog under 2020 i samband med ett polisingripande där polismannen Derek Chauvin tryckte sitt knä mot Floyds hals. George Floyd sa flera gånger att han inte kunde andas innan han kvävdes till döds. Händelsen filmades och ledde till omfattande protester mot polisbrutalitet runt om i USA och även i andra delar av världen. Derek Chauvin dömdes under 2021 till 22 år och sex månaders fängelse.  
 
Deadline skriver att filmen är den första biografin om George Floyd som blivit godkänd av hans familj. George Floyds dotter och hans mor är båda med och producerar filmen som skrivs av Gregory R. Anderson, tidigare mest känd för “Stomp the Yard”. Projektet ska just nu hålla på att leta efter en regissör.
 
Målet med “Daddy Changed the World” uppges vara att ge en större förståelse för George Floyds liv och ge en bredare bild av hans person. Filmen kommer också att skildra händelserna som ledde fram till hans död.
| 22 maj 2024 22:30 |