Film

Skribent

Veronica Wiklöf

3 december 2021 | 19:05

George Clooney tackade nej till 35 miljoner dollar för en dags arbete

I en intervju förklarar George Clooney varför han en gång tackade nej till 35 miljoner dollar för ett gig. Han och frun kände inte att de behövde pengarna.
Inte allt går att köpa för pengar. För The Guardian förklarade George Clooney varför han tackade nej till att göra en reklamfilm och lönen 35 miljoner dollar - för endast en dags arbete. Oscarsvinnaren förklarar:
 
- Jag blev erbjuden 35 miljoner dollar för en reklamfilm för ett flygbolag, arbetet var för en dag. Men jag pratade med Amal [Clooney, hustrun] om det och vi beslutade att det inte var värt det. Reklamfilmen var för ett land som ibland är tvivelaktigt i sitt styre. Vi beslutade att det inte var värt att associera sig med landet genom reklamen om jag förlorat ens en minuts sömn över deras sätt att styra.
 
Vilket land det handlade om framkommer inte i intervjun. Clooney berättar vidare i intervjun att han egentligen inte behöver arbeta som skådespelare längre och att det inte funnits tillräckligt tilltalande roller för honom. Han och frun Amal pratade om framtiden i somras när han fyllde 60 år. 
 
- Jag kan fortfarande studsa omkring rätt bra och vi båda älskar vad vi gör. Men vi måste försäkra oss om att vi inte överbokar oss. Vi måste se till att vi lever våra liv.
 
Det går ingen nöd på familjen Clooney. För reklamfilmerna med Nespresso har han tjänat 40 miljoner dollar och tequila-företaget han ägde såldes för närmare 1 miljard dollar.
 
Hollywoodikonen har inte gjort en biofilm sedan 2016, men regisserade sig själv i Netflix-dramat "The Midnight Sky" förra året. Nästa år spelar han mot bland andra Julia Roberts i den romantiska komedin "Ticket To Paradise". Vidare avslöjade han att han kommer att befinna sig i Storbritannien nästa sommar för att spela in en film med Brad Pitt, vad det är för film framgick inte.
| 3 december 2021 19:05 |