Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 november 2017 | 01:15

George Clooney regisserar miniserie om andra världskriget

Han har blivit ett av de största och mest respekterade namnen inom film, både framför och bakom kameran, men inom kort återvänder Clooney till tv-rutan igen.
George Clooney kommer att regissera samt spela en av rollerna i en ny tv-serie baserad på Joseph Hellers bok "Catch-22", rapporterade Variety under natten.
 
Boken utspelar sig i Italien under det andra världskriget och följer en amerikansk bombfällare vid US Air Force. Clooney kommer att spela rollen som Överste Cathcart - samtidigt som han kommer att regissera ett flertal av miniseriens totalt sex avsnitt. Inspelningarna planeras dra igång redan under början av 2018.
 
Innan sina åtta Oscarsnomineringar (varav två resulterade i vinst) hade Clooney en återkommande roll i tv-serien "Cityakuten", under början av 90-talet. En roll för vilken han nominerades till två Emmys och tre Golden Globes.
 
 
Clooneys återkomst till tv-formatet är ett ytterligare tecken på den spännande (för tv-serieknarkare) tid vi nu lever i, där de största namnen inom film söker sig till tv för sin nästa utmaning.
 
På Emmygalan i år var exempelvis stjärnor som Nicole Kidman (som också vann), Reese Witherspoon, Robert De Niro, Anthony Hopkins, Kevin Spacey (som då fortfarande räknades som en stjärna), Benedict Cumberbatch, Robert De Niro, Ewan McGregor och Geoffrey Rush nominerade. Ser vi Clooney på nästa Emmygala kanske?
 
Är du sugen på att se vad George Clooney kan uträtta på tv-sidan nu när han fått värma upp lite i filmvärlden? Kommentera gärna nedan!
| 17 november 2017 01:15 |