Film

Skribent

Oskar Möller

6 oktober 2021 | 12:00

Gene Hackman gör sin första intervju på ett decennium

I samband med 50-årsfirandet av den kultförklarade snutfilmen " The French Connection" gav den reserverade skådespelaren och filmens regissör William Fredkin intervjuer om filmen.
New York Post lyckades landa några riktigt intressanta intervjuer i samband med 50-årsfirandet av den femfaldigt oscarsbelönade snutfilmen "The French Connection".
 
Den amerikanska tidningen fick fatt i både i den kultförklarade 70-talsrullens regissör William Fredkin och Gene Hackman -som slutade att spela in filmer 2004 och inte har gjort intervjuer på över ett årtionde - för en exklusiv intervju om filmens tillkomst. Det visade sig att den 91-årige Hackman inte har sett "The French Connection" under en lång tid.
 
- Jag har inte sett den sen visningen i en av produktionsbolagets små mörk skrubbar för över 50 år sedan, sa filmlegendaren.
 
William Friedkin regisserar Gene Hackman och Roy Scheider under inspelningen av "The French Connection"
 
Varken Hackman eller Friedkin trodde att den New York baserade snutfilmen skulle nå så stora framgångar som den gjorde. Friedkin reflekterade i intervjun över hur galet det var att han lyckades få den legendariska biljaktscenen där Hackman jagar ett tunnelbanetåg filmad.
 
-De där scenerna hade inte varit möjliga idag. Men å andra sidan var de inte möjliga då heller - vi gjorde dem ändå. Jag var som kapten Ahab på jakt efter min vita val. Jag hade en fullständig självsäkerhet. Men hur framgångsrik än filmen än var så hade jag inte gjort likadant idag. Jag hade riskerat folks liv, medgav den 86-årige regissören.
 
 — Filmskapande har alltid varit riskabelt - såväl fysiskt som känslomässigt - men jag väljer att se den där filmen som ett betydelsefullt ögonblick  i en brokig karrär av framgångar och missar, sammanfattade Hackman sin inställning till klassikern.
 
| 6 oktober 2021 12:00 |