Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

18 augusti 2023 | 15:00

Varför har gamla “Suits” gått och blivit en av sommarens största serier?

Trots att sista säsongen sändes under 2019, har advokatdramat “Suits” blivit en enorm succé på Netflix under sommaren.
Fyra år efter att sista säsongen sändes av “Suits” gör serien succé igen, rapporterar BBC. I Sverige har serien visats både på SVT och Netflix, men i USA har “Suits” släppts hos streamingjätten nu i sommar.
 
I “Suits” får vi följa Mike Ross som har fotografiskt minne. Han har ingen juristexamen själv, men han har lyckats få andra att bli färdiga jurister genom att ställa upp som dem under provskrivningen. Trots det får han jobb på en advokatfirma där flera toppadvokater jobbar.
 
Men varför har “Suits” blivit så pass populärt igen? En av anledningarna kan vara Meghan Markles medverkan som juristassistenten Rachel Zane. Dokumentären om henne och maken, “Harry & Meghan” var trots allt en av de mest streamade på Netflix.
 
Enligt filmkritikern Eric Deggans har det också att göra med den pågående strejken i Hollywood:
 
- Även om det vanligtvis finns färre nya TV-program i juli, har manusförfattarnas och skådisarnas strejk i Hollywood, stoppat produktioner och det har gjort att folk letar efter nytt material att streama.
 
Enligt mätningar från Nielsen, så har serien varit en av de mest sedda denna sommar med omkring 12,8 miljarder streamade minuter. Vad som är ännu mer fascinerande är att “Suits” klättrat så pass mycket bland streaming-serierna, att den nu bara ligger bakom giganterna “Stranger Things,” “Wednesday,” “Tiger King” och “Ozark”.
| 18 augusti 2023 15:00 |