Serie

Skribent

MovieZine

2 september 2015 | 15:30

Gamla pojkband och norska mord i TV4

På onsdagen presenterade TV4 sin hösttablå och förutom "Solsidan"-återseende blir det två stjärnspäckade svenska färsking-serier att kolla in.
Texterna är tagna från TV4.

"Modus"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Modus" kretsar kring kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman). Serien tar fart när hennes dotter blir vittne till ett mord och hon dras i samma veva själv in i en utredning av ett antal brutala våldsdåd. Vik upptäcker snart kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk och en ursinnig jakt på gärningsmannen tar sin början.

Serien är skapad av de Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostøm och Peter Thorsboe, baserad på succéförfattaren Anne Holts berättelser om Inger Johanne Vik, och regisserad av guldbaggebelönade "Bron"-regissören Lisa Siwe och "Arne Dahl"/"Våra vänners liv"-regissören Mani Maserrat. 

Serien är en sammanhängande historia i åtta delar och produceras av Miso Film Sverige. I rollerna ses: Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Marek Oravec, Simon J. Berger, Krister Henriksson, Cecilia Nilsson, Johan Widerberg, Ellen Jelinek, Suzanne Reuter, Magnus Roosman, Peter Jöback, Liv Mjönes, Giovanni Bucchieri, Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Annika Hallin, Eva Melander, Simon Norrthon och Anki Lidén.

Premiär i TV4 den 23 september klockan 21.00. Sänds även i TV4 Play.

"Boy Machine"TV4:s nya komediserie, "Boy Machine", handlar om bandmedlemmarna i Sveriges största pojkband på 90-talet som nu, femton år senare, är skingrade för vinden.

Frontfiguren Mange (Peter Magnusson) splittrade bandet för att satsa på en solokarriär i "mer mogen stil" och jobbar nu som afterski-trubadur. Torkel (Henrik Dorsin), gruppens lynniga låtskrivargeni har lämnat branschen och flyttat ut till en ödslig skärgårdsö. Peder (Jonas Karlsson), Manges storebror och gruppens "bad boy", har blivit framgångsrik affärsjurist och lämnat poplivet bakom sig. Jens (David Wiberg), gruppens minsting och den sötaste med nittiotalets mest omtalade frisyr, livnär sig som högstadielärare.

Allt de nu har gemensamt är en växande medelålderskris. Mange har en växande panik över att afterskipubliken bara gillar, men inte älskar, honom. Torkel är frustrerad över att han fortfarande inte hittat inre frid efter otaliga år i skärgården. Jens har ett skriande behov av ett sammanhang och vacklande självkänsla medan Peder gnags av känslan att något saknas i hans perfekta liv.

Det finns helt enkelt bara en sak att göra: comeback. Men först måste de övervinna interna konflikter och allmänhetens ointresse för Boy Machine. Mot sig har de också Sveriges hetaste och mest odrägliga popduo Stargaze som spelas av Björn Gustafsson och Adam Pålsson.

Huvudförfattare för serien är Per Gavatin ("Torpederna", "Kontoret", "Grotesco"). Seriens huvudregissör är Micke Lindgren ("Kontoret", "Grotesco").

Premiär i TV4 den 16 oktober klockan 21.30. Sänds även i TV4 Play.

"Solsidan"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vännerna i "Solsidan" är äntligen tillbaka med en femte säsong. Här träffar vi Mickan och Fredde som trasslar med sin relation och träffar en alltigenom säregen parterapeut. Anna jobbar för att blåsa liv i sin skådespelarkarriär samtidigt som hon oroar sig för att ha förvandlats till en moderattant. Det är Mickans tur att ge sig ut i arbetslivet och med hundratals spatimmar bakom sig blir valet självklart.

Säsongsstart i TV4 den 18 oktober kl 20.00. Sänds även i TV4 Play.
| 2 september 2015 15:30 |