Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 oktober 2020 | 15:55

"Game of Thrones"-skaparna kommenterar missen med kaffekoppen

David Benioff: "Jag kunde inte tro på det. Jag trodde helt ärligt att det var någon som försökte lura oss."
En av den sista säsongens största snackisar rörde varken the Night King, Daenerys, Jon Snow eller vem som slutligen fick sitta på tronen - utan en viss kaffekopp som råkade missas av alla inom "Game of Thrones"-produktionen. THR har genom ett utdrag ur den kommande boken "Fire Cannot Kill a Dragon", av James Hibberd, fått tag i "Game of Thrones"-skaparnas första reaktioner när de fick reda på vad som hade hänt.
 
- Jag kunde inte tro på det. När vi fick mejlet om det dagen efter, jag trodde helt ärligt att det var någon som försökte lura oss, för det hade hade hänt några gånger att folk sagt "oh, titta det är ett flygplan i bakgrunden!" och att någon hade photoshoppat in det. Så jag tänkte, "det finns inte en chans att det har kommit med en kaffekopp". Sen när jag såg det på tv:n så var det bara, "hur kunde jag missa det där?", kommenterar David Benioff det nu virala misstaget.
 
- Jag har sett den scenen tusen gånger, och vi har alltid kollat på deras ansikten eller hur just den scenen passade ihop med den som var precis innan och direkt efter. Det kändes som att vi var deltagare i ett psykologiskt experiment, där du inte kan se gorillorna som springer omkring i bakgrunden för att du räknar basketbollarna. Varje produktion som någonsin har existerat har den här typen av saker. Du kan se en crew-medlem i "Braveheart" och en skådespelare har en armbandsklocka i "Spartacus". Men nu kan folk spola tillbaka saker och alla snackar med varandra i realtid. Så om en person ser kaffekoppen, och spolar tillbaka, så ser alla andra det också, fyller D.B. Weiss i. 
 
 
Säga vad man vill om den sista säsongen av "Game of Thrones", men det är utan tvekan fortfarande en av de största tv-händelserna någonsin - där miljontals tittare världen över samlades och pratade om varje nytt avsnitt. Med tanke på alla som författaren James Hibberd verkar ha fått intervjua inför sin "bakom kulisserna"-bok, så lär vi få reda på en hel del frågor som tittarna har funderat på sedan finalsäsongen sändes ifjol.
 

Läs också: Den sämsta scenen i "Game of Thrones" - enligt George R.R. Martin

 
Lade du märke till kaffekoppen redan under din första tittning? Köper du skaparnas gorilla-förklaring? Kommentera gärna nedan!
| 7 oktober 2020 15:55 |