Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 mars 2022 | 15:10

"Game of Thrones"-skaparna håller sig borta från spinoffserierna

Med tanke på att de båda tv-skaparna nu jobbar för Netflix så kommer det väl däremot inte som någon större överraskning.
I en intervju med EW berättar D.B. Weiss att varken han själv eller David Benioff, som han skapade "Game of Thrones" tillsammans med, har några planer på att återvända till någon av HBO:s kommande spinoffer till deras populära tv-serie. Och med tanke på hur fansen har vänt sig emot skaparna efter den sista säsongen, så är det många av dessa som nu tolkar Weiss svar som goda nyheter:
 
- Allt som allt så spenderade vi nästan 11 år med den serien. När jag säger 11 år, så var det fullt ös, hela dagarna, varje dag under 11 års tid. Det var det bästa årtiondet av våra liv. Det känns fortfarande lite som en dröm, men vi nådde en punkt där det kändes ganska klart för oss att vi hade kommit fram till slutet av vad som kändes rimligt för oss att vara involverade kring, inom den världen vi levde i. Det kändes bara som, för oss, att det var dags att gå vidare till något annat och få bli peppad och vettskrämd över att få bygga upp något annat - bygga upp många olika saker.
 
 
- Vi såg aldrig att fler "Game of Thrones"-serier var något som kändes rimligt för oss att vara involverade med, särskilt med tanke på var vi befann oss som människor under den tiden när vi var klara med originalserien.
 
De båda tv-skaparna håller numera till hos Netflix, där Weiss är aktuell med den kommande premiären av nya långfilmen "Metal Lords", som han har skrivit manuset till och Benioff har producerat. Duon har även en påkostad adaption av den hyllade sci-fi-trilogin "The Three-Body Problem" under produktion samt producerade även "The Chair" som släpptes i somras, båda hos Netflix.
 
 
Det är fortfarande oklart exakt när, men någon gång under 2022 kommer vi åtminstone att få ta del av "House of the Dragon", den första "Game of Thrones"-prequelserien hos HBO Max. Och varken Weiss eller Benioff har alltså varit det minsta inblandad i det projektet...
 

Läs också: 21 premiärer på HBO Max i mars 2022

 
Hade du velat se Weiss och Benioff tillbaka bakom rodret av någon "Game of Thrones"-spinoff? Kommentera gärna nedan!
| 9 mars 2022 15:10 |