Film

Skribent

Alexander Svensson

10 januari 2024 | 20:01

"Game of Thrones"-skaparna avslöjar varför de inte gjorde sin "Star Wars"-film

Benioff och Weiss följde nästan upp "Game of Thrones" med "Star Wars", men något gick snett. Nu har de berättat vad som hände.
Efter succén med “Game of Thrones” så var seriens skapare David Benioff och Dan Weiss två av Hollywoods hetaste namn. En studio de var kopplade till var Lucasfilm, som ville att de skulle göra en “Star Wars”-film. Så blev dock inte fallet, och nu har de äntligen berättat för The Hollywood Reporter om vad det egentligen var som hände.
 
- Vi ville göra The First Jedi. Mer eller mindre, hur Jediordern kom till, varför den kom till, den första ljussabeln…
 
Jediorderns början får mig osökt att tänka på Yoda, mest för att han känns gammal nog för att kunna komma ihåg det hela.
 
Det hela blev dock inte av, då Lucasfilm bestämde sig för att det inte var något de kände för att utforska.
 
- Lucasfilm ville i slutändan inte göra en “First Jedi”-film. Vi hade en väldigt specifik idé för en berättelse, och när det kom till kritan ville de inte göra den. Och vi har full förståelse för det. Det är deras företag och deras IP, men vi var inte droiderna de letade efter.
 
 
 
Ironiskt nog så verkar Lucasfilm ha ändrat sig på senare år, då James Mangold fått i uppdrag att fila på en film om just Jediorderns ursprung. Kanske har han en annan ingång som Lucasfilm känner är mer lockande? Sedan är det ju inte säkert att hans film blir av heller: det finns många döda “Star Wars”-projekt i byrålådorna hos Lucasfilm.
 
Benioff och Weiss behöver dock inte gå utan arbete. Deras påkostade sci-fi-serie “3 Body Problem” fick i går en maffig trailer, och släpps den 21 mars.
 
Hade du velat se en film om Jediorderns ursprung signerad Benioff och Weiss?
| 10 januari 2024 20:01 |