Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

12 oktober 2015 | 13:00

"Game of Thrones"-skaparens nya tv-projekt: varulvs-serie

HBO:s systerkanal Cinemax har plockat upp en av författaren George R.R. Martins 80-talsnoveller.
Cinemax har beställt ett pilotmanus för Martins varulvsnovell "The Skin Trade", som han skrev 1989 och som först publicerades i skräckantologin "Night Visions 5" (tillsammans med historier av Stephen King och Dan Simmons).  

Novellen (som beskrivs som "werewolf noir") handlar om privatdeckaren Randi Wade och hennes vän indrivaren tillika varulven Willie Flambeaux. De upptäcker att en mörk hemlighet ligger bakom en serie ruggiga mord som inträffat i deras nedgångna postindustriella stad.

"The Skin Trade" blev mycket uppskattad när den kom och vann till och med pris för bästa fantasynovell 1989. 2013 gavs den även ut i serietidningsform av förlaget Avatar.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Eftersom det bara handlar om ett manus så här långt finns det inga garantier för att det blir något mer, men om så sker ska Martin vare sig skriva manus eller överse serien. Istället blir det Kalinda Vasquez, producent och manusförfattare till bland annat "Prison Break" och "Once Upon A Time", som sköter eventuell ruljans, rapporterar Deadline. Däremot kommer Martin stå som exekutiv producent.

- Jag hade givetvis älskat att få vara inblandad i manusskrivande eller vara showrunner, skriver han på sin blogg

- Men jag har en bok att avsluta. Ni vet vilken. 
| 12 oktober 2015 13:00 |