Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 februari 2017 | 12:55

"Game of Thrones"-skådisen Neil Fingleton har dött, 36 år gammal

Han spelade jätten Mag The Mighty. Dödsorsaken var hjärtsvikt för den 231 cm långa skådespelaren.
Ännu en skådis har lämnat oss alldeles för tidigt. Neil Fingleton från "Game of Thrones", som en gång hade rekordet som Storbritanniens längsta man, gick i söndags bort på grund av hjärtsvikt, 36 år gammal.

Med sina 231 cm stod Fingleton inte bara ut bland folk på gatan, utan också framför kameran. I "Game of Thrones" spelade han jättarnas ledare Mag Mar Tun Doh Weg, eller kort och gott "Mag The Mighty". Trots att han bara fick vara med i säsong 4 är det inte en karaktär vi glömmer lätt. Han ledde jättarnas uppror när de stormade Castle Black och föll tyvärr på slagfältet, men inte utan att först ha ihjäl Grenn och flera andra väktare från The Night's Watch.

Skådespelaren har även medverkat i filmer som "X-Men: First Class" och "47 Ronin". Han spelade även Fisher King i ett avsnitt av "Doctor Who" från 2015.Fingleton var en av världens 25 längsta män när han dog. Han drog fördel av sin längd genom att spela basket - först vid universitetet och sedan professionellt i länder som England, Spanien, Italien, Kina och Grekland. Det var först efter den karriären som han började med skådespeleri.

En annan välkänd jätte från "Game of Thrones", Wun-Wun, spelas av Ian Whyte, som twittrade sin saknad efter kollegans bortgång:

| 27 februari 2017 12:55 |