Film

Skribent

Alexander Svensson

10 maj 2024 | 01:38

"Game of Thrones"-skådis blir Galactus i "The Fantastic Four"

En något obskyr brittisk karaktärsskådis kniper lite oväntat rollen som en av Marvels absolut maffigaste skurkar.
Vid sidan av Thanos så är Galactus en av Marvels allra största och mest fruktade skurkar. Till skillnad från Thanos är han dock inte en ivrig stensamlare, utan istället knatar han runt genom universum iförd lustig hatt och käkar planeter. Det låter kanhända något fånigt när det beskrivs på det viset, men Galactus är inget att skämta om för Marvelhjältarna: tuffare fiende är svår att hitta, och om Marvel letar efter en skurk värdig att ta över efter Thanos så är han en het kandidat.
 
Och nu har Marvel rollsatt honom, inför kommande “The Fantastic Four”. Det är dock inget superkänt namn man valt. Det är nämligen brittiske birollsskådisen Ralph Ineson som får äran att spela karaktären, enligt THR.
 
Ralph Ineson som Dagmer Cleftjaw i "Game of Thrones".
 
Ineson har en historia av att vara stabil birollsinnehavare i många kända produktioner: han spelade bland annat Dagmer Cleftjaw i andra säsongen av “Game of Thrones”, och dödsätaren Amycus Carrow i tre “Harry Potter”-filmer. I övrigt har han också synts i “Chernobyl”, “The Green Knight”, “The Office” och, kul nog, även tidigare i MCU, som en rymdskeppspilot i första “Guardians of the Galaxy”.
 
Ineson kommer att debutera som Galactus i “The Fantastic Four”, med premiär den 25 juli 2025.
| 10 maj 2024 01:38 |