Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 maj 2019 | 09:00

"Game of Thrones"-regissören försvarar den omtalade Jon Snow-scenen

Fansen har blivit så upprörda över Jon Snow-scenen, ur avsnittet "The Last of the Starks", att regissören tvingats försvara beslutet. Spoilervarning.
I måndags rapporterade vi om hur "Game of Thrones"-fansen hatfullt vänt sig mot Jon Snow och hans farväl-scen (innan resan söderut mot Cersei) tillsammans med Tormund, Sam, Gilly och Ghost. Problemet verkar bara vara en liten, men ack så viktig, detalj som har fått internet att koka. Vilket nu har fått avsnittets regissör att försvara beslutet i en intervju med Huffington Post.
 
Det gäller hur Jon Snow tog farväl av sin trogna jättevarg Ghost, som han utkämpat otaliga viktiga slag tillsammans med och som varit en del av serien sedan det allra första avsnittet. Ingen verkar dock ha något emot att Ghost nu ska få springa omkring i frihet på andra sidan muren, förutom att det är tråkigt att vi inte kommer få se honom vara en del av det sista slaget. Fansens ilska bottnar istället i att Jon aldrig gick fram och klappade Ghost när dem tog farväl - han bara vände sig om och gick. 
 
 
 
- Eftersom jättevargarna är CG-skapade, kände vi att det var bäst att hålla det så enkelt som möjligt, och jag tycker att det blev en mycket starkare scen på det här sättet. Genom att hålla Ghost på sidan gav det Jon en chans att först ta farväl av Tormund och Gilly, för att sedan gå iväg själv innan han får ett sista ögonblick med sin varg. När han går iväg och vänder sig mot Ghost och de delar det här ögonblicket [ovan] med varandra, tyckte jag att det blev väldigt starkt.
 
 
Håller du med David Nutter om att scenen blev starkare såhär? Eller borde Jon ändå ha gått fram och klappat sin jättevarg en sista gång - även om det verkar vara svårt att skapa verklighetstrogna scener mellan varg och människa? Kommentera gärna nedan!
| 8 maj 2019 09:00 |