Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 maj 2019 | 15:30

Detalj har fått "Game of Thrones"-fansen att hata Jon Snow

"Jon är inte ens bättre än Cersei." Spoilervarning för avsnitt fyra, säsong 8.
Det fjärde avsnittet av "Game of Thrones" sista säsong fick agera lite "mellanavsnitt", för att serien skulle kunna ställa upp alla spelpjäserna på rätt ställen inför det näst sista avsnittet nästa vecka - som spås bli det största i seriens historia.
 
Eftersom avslutningen kräver att de flesta av seriens karaktärer beger sig söderut igen, bjöds vi på ett gäng farvälscener under avsnittets gång. Sam ska visst bli farsa och Tormund ska ta med sig sina Wildlings tillbaka över (eller genom?) den fallna muren i norr. Jon berättar att han gärna hade följt med och ber Tormund ta med sig Ghost, som förhoppningsvis kan vara lycklig i det fria utanför muren.
 
Men det var visst en särskilt viktig scen som uteblev under dessa farväl, som nu gjort att sociala medier fyllts med mängder av hat mot karaktären Jon Snow. 
 
 
- Jag kan inte förstå att det är såhär Ghosts storyline tar slut, efter att ha ignorerats i flera säsonger. "The north remembers". 
 
- Det var inte det farväl som Ghost förtjänade!!!
 
- Den mest orealistiska delen av "Game of Thrones" hittills, är att ge bort din jättevarg utan att klappa honom farväl. 
 
- Jon Snow måste sitta på Järntronen eftersom han är den mest omtänksamma personen i de sju kungadömmena. [Jon klappar inte Ghost efter att han ger bort honom] Jon är inte ens bättre än Cersei.
 
- Säger ni alltså att "Game of Thrones" inte hade råd att animera Jon klappandes Ghost farväl?
 
Jag tror ni förstår vad det är fansen är sura över efter ovan axplock... och jag måste ändå erkänna att när man hörde Ghost gny till när Jon gick iväg, så kändes det inte helt rätt. Men visst måste det väl ändå ha spelats in en scen när de tog farväl, som sedan klippts bort till förmån för något annat? Gissningsvis (och förhoppningsvis) kommer de flesta fansen ändå ha förlåtit Jon när det blir dags för nästa veckans stora slag mot Cersei.
 
Reagerade du också på att Ghost aldrig fick ta farväl av Jon? Eller är det bara något larvigt som folk har hängt upp sig på? Kommentera gärna nedan!
| 6 maj 2019 15:30 |