Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 juni 2017 | 22:30

"Game of Thrones" och "Orange is the New Black" har något gemensamt

Det är kanske inte ens en självklar slutsats som man har tänkt på själv, men visst ligger det någonting i skådespelarens jämförelse.
Det är inte varje dag man jämför "Game of Thrones" med "Orange is the New Black", då de är långt ifrån lika i ton eller tema. Men förutom att de båda släpper sina säsonger under sommarmånaderna, pekar skådespelaren Natasha Lyonne (Nicky i "Orange is the New Black") ut en till central likhet: att de alla måste gå på helspänn då även huvudkaraktärer blir dödade i serien.
 
- Jag tror att vi alla känner så. Hela ensemblen är på något konstigt sätt alltid beredd på det. Jag är säker på att det gäller "Game of Thrones" rollinnehavare också, när du i hemlighet förbereder dig på att vad som helst kan hända. Det kan det också, säger Lyonne till THR.
 
"Orange is the New Black" tog den här vändningen när en av seriens främsta och mest älskvärda fångar Poussey blev onödigt mördad av en väktare som missbrukade sig makt. Det förändrade spelreglerna för serien och sedan säsong 5 nyligen släpptes på Netflix måste även tittaren sitta på helspänn och frukta för sin favoritkaraktär.
 
Samtliga säsonger av "Orange is the New Black" finns att se på Netflix. Säsong 7 av "Game of Thrones" börjar den 17 juli på HBO Nordic och C More.
| 22 juni 2017 22:30 |