Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 maj 2019 | 22:45

"Game of Thrones"-manusförfattaren ansluter till nya "Sagan om Ringen"

Bryan Cogman, som både har skrivit och producerat många "Game of Thrones"-avsnitt, är officiellt klar för Amazon Primes nya "Sagan om Ringen"-serie.
Bryan Cogman har vid sidan om skaparna David Benioff och Dan Weiss lyckats leverera en lång rad av fina "Game of Thrones"-avsnitt genom åren. Under den åttonde säsongen bidrog han dessutom med ett av de, enligt mig, allra bästa avsnitten "A Knight of the Seven Kingdoms" (bilden ovan). 
 
Vi rapporterade för en månad sedan att åtminstone en av de möjliga "Game of Thrones"-spinofferna som låg under utveckling hos HBO, hade lagts ned. Det var Bryan Cogmans projekt, och han meddelade i samma veva att han skulle hoppa över och arbeta exklusivt för Amazon Prime Studios.
 
Det är nu officiellt att hans första projekt hos Amazon Prime kommer att bli som en av de nya manusförfattarna för deras kommande "Sagan om Ringen"-serie. En serie som många felaktigt antog skulle handla om en "ung Aragon", men som vi nu vet kommer att utspela sig ungefär 3000 år innan händelserna i J. R. R. Tolkiens hyllade böcker om "Härskarringen". 
 
Tidigare fanns även manusförfattarna J.D. Payne och Patrick McKay klara som showrunners för den nya serien. I övrigt är det dessvärre inte mycket som är känt kring den nya serien - förutom att den kommer att bli den dyraste som någonsin har skapats för tv. 
 
Ser du fram emot att få ta del av Amazon Primes storsatsning? Kommentera gärna nedan!
| 22 maj 2019 22:45 |