Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 april 2019 | 08:15

HBO lägger ned ”Game of Thrones”-spinoff

Men vi har fortfarande en prequel-serie med Naomi Watts att se fram emot.
Med den stora finalen av ”Game of Thrones” i sikte jobbar HBO febrilt för att staka ut sin framtid i Westeros. En prequelserie är på gång, medan andra omskrivna planer har dessvärre fått smaka på yxan.

Ett projekt som nu officiellt är dött är en planerad spinoff-serie, som skulle skrivas och produceras av Bryan Cogman (som bland annat står bakom veckans avsnitt, ”A Knight of the Seven Kingdoms”). Cogman berättar för THR att det känns bitterljuvt men att han därmed lämnar HBO för en konkurrent:

- Jag utvecklade en av uppföljar-serierna tillsammans med George (R.R. Martin). Han jobbade med flera författare, bland annat Jane (Goldman) vars serie är under utveckling. Min prequel kommer inte att bli av. HBO valde att gå en annan väg. Jag jobbar med Amazon nu och hjälper dem med en av deras serier. Så det är ett farväl, jag är färdig med Westeros nu.
 
Cogman skriver även manuset till Disneys kommande remake av "Svärdet i stenen".

Fansen får iallafall återvända till denna fantasyvärld när tv-serien med den tillfälliga titeln ”The Long Night” är klar. Naomi Watts, Miranda Richardson och Jamie Campbell Bower är ombord i en serie som utspelar sig tusentals år innan ”Game of Thrones”. Här ska vi få ta del av både Westeros skrämmande historia och få reda på var White Walkers egentligen kommer ifrån.
 
| 25 april 2019 08:15 |