Sponsrat

Skribent

Annons

12 juni 2019 | 06:00

"Game of Thrones"-fan? Detta är spelet du måste testa!

Åtta år har gått sedan vi först fick slåss mot drakar i "The Elder Scrolls V: Skyrim". Nu kommer de bevingade bestarna äntligen tillbaka, när drakarna återvänder i nya "The Elder Scrolls Online: Elsweyr".
Inget är lika synonymt med fantasygenren som drakar. "Harry Potter"-filmerna, "Sagan om Ringen"-trilogin och Astrid Lindgren-klassikern "Bröderna Lejonhjärta" har allihop gett oss sina egna versioner av dessa fasansfulla vidunder. För att inte tala om succéserien "Game of Thrones", som har gett oss Khaleesi och hennes respektingivande drakar.
 
Bethesda uppfyllde mångas fantasydrömmar när de 2011 valde att låta drakarna fylla skyn i "Skyrim", men för alla som fått nog av det kalla klimatet i norr kan man numera råka ut för de flygande hemskheterna på varmare breddgrader. Drakarna gör nämligen sin stora återkomst i nya "The Elder Scrolls Online"-kapitlet "Elsweyr".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Dansa med drakar

 
Kattfolket Khajiit bor i Elsweyr och förutom att vara ockuperade av imperiets legosoldater från norr, plågas invånarna också av samma luftburna odjur som Daenerys Targaryen tog hand om i "Game of Thrones". I "The Elder Scrolls Online: Elsweyr" är du ingen draktränande Khaleesi, utan tvärtom är drakarna den värsta fiende du kan stöta på.
 
Med sina skarpa klor, trubbiga svansar och sylvassa tänder har de lätt ihjäl dig, men allra värst är den fruktansvärda elden som de sprutar ur sina skräckinjagande käftar. Att ge sig på en drake på egen hand är en enorm utmaning, men lyckligtvis blir oddsen bättre om du slår dig samman med andra spelare.
 
I det nya "Elsweyr"-kapitlet kommer du stöta på drakar, men du kommer också korsa deras väg när du strövar omkring fritt i Elsweyr. Om ett flygande odjur susar förbi ovanför dig, kan du ge dig ut på jakt efter det bevingade monstret och om du lyckas spåra draken, kommer en episk fajt ta sin början. En fajt som antingen slutar med att du blir drakmiddag, eller att du får grym loot från draken som du just har dräpt.
 
Upp till tolv spelare kan också ta sig an det nya Sunspire-uppdraget, där ni kommer få äntra The Temple of the First Cat. I den gamla ruinen kommer ni sedan möta tre helt olika drakar. Den ena kommer attackera er på marken, den andra från luften och den tredje – ledaren Nahviintaas – använder både luften och marken till sin fördel.
 
Om ni är tillräckligt listiga och samspelta, kan ni med svärd, pilbågar och magi lyckas ta död på de tre odjuren. Då väntar belöningar som inte finns någon annanstans i "The Elder Scrolls Online", utrustning som kan förbättra era karaktärer rejält. Men redan innan ni dräper drakarna, ger "Elsweyr" er möjligheten att bli mäktigare än tidigare – tack vare Necromancer-klassen!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Ett Tamriel fullt olika kulturer

 
Hade du svårt att hålla reda på alla de sju kungadömena och pakterna i "Game of Thrones"? Vänta bara tills du ger dig in i det storslagna Tamriel! Förutom kattfolket Khajiit i södra Elsweyr, finns en massa andra spännande platser, kulturer och invånare att upptäcka och utforska i "The Elder Scrolls Online".
 
I träskmarkerna Black Marsh vistas till exempel "Elder Scrolls"-reptilerna Argonians, medan deras trollkunniga bundsförvanter Dark Elves håller till i den nordöstra provinsen Morrowind. Vill du ha varmare trakter kan du bege dig till ökenområdena i Hammerfell och stöta på Redguards, eller så kan du ta dig till det klippiga High Rock och stifta bekantskap med det uråldriga människosläktet Bretons. Och så förstås: det centrala Cyrodiil, själva kärnan i hela Tamriel.
 
I Cyrodiil finns Imperial City, huvudstaden i landet. Där står The Ruby Throne som alla slåss om, vilket inte helt osökt påminner om den eftertraktade Järntronen i "Game of Thrones"-metropolen King's Landing.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Necromancer-klassen låter dig väcka de döda

 
Var du också rädd för de zombieliknande White Walkers på andra sidan muren i "Game of Thrones"? I "The Elder Scrolls Online: Elsweyr" har du äntligen chansen att känna på hur det skulle vara att bära på samma mörka magi som självaste Night King.
 
Som Necromancer kan du nämligen väcka döda kroppar, varpå de blir dina marionettdockor. Likt The White Walkers slåss de återuppståndna liken vid din sida och om du önskar att spela som en riktig onding, finns ingen bättre klass än nya Necromancer.
 
Förutom blodtörstiga drakar och levande döda som fajtas vid din sida, bjuder det senaste kapitlet på en helt ny story där både nya karaktärer och gamla bekantskaper dyker upp.
 
"The Elder Scrolls Online: Elsweyr" finns ute nu till PC, Mac, PS4 och Xbox One.
| 12 juni 2019 06:00 |