SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

13 juli 2018 | 18:00

Galna drömsekvenser i senaste avsnittet av “Cloak & Dagger”

Tyrone och Tandy får hoppa in i Ivans huvud och det skapar den galnaste situationen hitintills i serien. Låt oss titta närmare på avsnitt sju av ”Cloak & Dagger” på HBO Nordic.
Detta avsnitt skiljer sig ifrån de andra i och med att det endast utspelar sig i Minas pappa Ivans huvud. Drömsekvenserna har inte varit min favorit, men i detta avsnitt var det väl gjort och skapade inte alls den förvirringen som det har gjort innan.
 
Large d4c23409bde8576e1996fd40ec79b7f0 screen 20shot 202018 07 13 20at 2014.12.25
 
Tandy lyckas såklart övertala Tyrone att hjälpa henne att komma in i Minas pappas hjärna. Ivan som han heter ligger komatös i en vård och kan vara den enda nyckeln Tandy har för att komma åt vad som hände den dagen då hennes pappa dog. De båda vidrör Ivan och kommer då in i hans tankar. I hans hjärna så är allt en loop ifrån den timmen då allt exploderade och han kommer inte ihåg vem han är längre.
 
 
Ivans karaktär är häftig och jag blev aldrig uttråkad igenom hela avsnittet, vilket är ett bra betyg om något. Varför de har valt att utveckla historien på detta vis tror jag har med att göra att vi skulle få se mer av en utveckling av Tyrone och Tandys relation. Problemet med serien annars är ju att vi har två helt parallella historier som pågår med de två huvudkaraktärerna. Men med detta avsnitt får de två huvudkaraktärerna chans att umgås.
 
 
Tandy som blir helt galen när hon hon hör sin döda pappas röst på telefonen som ringer i loopen väljer att stanna i drömsekvensen när Tyrone vill lämna. Efter mycket om och men så lämnar Tyrone henne i drömmen och återvänder till verkligheten. Men som vanligt med Tyrone så bryr han sig för mycket och väljer att återvända in i drömlandet för att hjälpa Tandy, Tandy som är fast i loopen blir arg när Tyrone försöker ta bort henne därifrån med inser tillslut att det inte är hennes riktiga pappa på telefonen. För en gångs skull är det Tyrone som inte låter känslorna ta över och han var faktiskt min favoritkaraktär i detta avsnitt.
 
 
Efter det vanliga Tandy-Tyrone dramat så återgår de till uppgiften: Tandy försöker argumentera med Ivan att han måste vakna upp för att rentvätta hennes fars namn. Men Ivan lyssnar inte förens Tandy väljer att nämna hans dotter Mina.
 
 
Den enda anledningen varför vi får se Ivan vakna är för hans känslor av ansvar för sin dotter, och kardemumma: "Visste ni att kardemumma var antidepressivt?".
 
 
Gulligt inslag i avsnittet med kakorna och kardemumma-kommentaren.
 
Vi får i alla fall sen en kärleksfull återförening emellan far och dotter när Ivan vaknar till och till och med jag blev lite tårögd när de kramades om.
 
 
Är jag den enda dock som är orolig för att Roxxon kommer att komma och mörda Ivan i nästa avsnitt?
 
Det återstår väl att se i nästa avsnitt av ”Cloak & Dagger” som vi kan se nästa fredag på HBO Nordic.
| 13 juli 2018 18:00 |