Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 maj 2020 | 23:55

Gal Gadot spelar huvudrollen i miniserie om Hedy Lamarr hos Apple

Den nya miniserien kommer från Sarah Treem, skaparen bakom den hyllade tv-serien "The Affair".
Deadline rapporterar att Apple TV+ har lagt en beställning på en full säsong av den nya miniserien "Hedy Lamarr", om Hollywood-stjärnan och skådespelerskan (med samma namn) som av många anses vara den vackraste kvinnan som någonsin varit med på film.
 
Skådespelerskan Hedy Lamarr var verksam från början av 30-talet till slutet av 50-talet och fick Hollywoods ögon på sig efter att hon medverkade i filmen "Extas" (1933), en film hon då visade upp sig naken i - vilket var ovanligt under den här tiden. Under Hollywoods guldålder medverkade hon i filmer som "Simson och Delila", "Den onda ängeln" och "Vanärad". Hon tackade bland annat även nej till att spela huvudrollen i "Casablanca". Miniserien kommer att följa hennes osannolika resa från Wien, innan det andra världskriget, till slutet av hennes skådespelarkarriär.
 
 
"Hedy Lamarr" kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, med Sarah Treem ("The Affair") knuten till projektet som skapare och manusförfattare. "The Handmaid's Tale"-producenten Warren Littlefield är ombord som producent tillsammans med Gadot, som har varit den drivande kraften bakom projektet. Miniserien har sedan i augusti legat under utveckling hos den amerikanska kabel-kanalen Showtime, men nu har alltså Apple svept in och lagt vantarna på projektet.  
 

Läs också: Apple producerar Scorseses "Killers of the Flower Moon"

 
Tror du att Gal Gadot kommer att passa i rollen som Hedy Lamarr? Kommentera gärna nedan!
| 28 maj 2020 23:55 |