Skribent

Patrik Jonsson

5 april 2012 | 22:15

FX storsatsar med "Port Royal"

I veckans TV-rapporter pratar vi om piratäventyr, Chevy Chases raseriutbrott och tittarsiffrorna för "The Killing"-premiären.

Det var snart ett år sedan då jag först hörde talas och skrev om FX:s storsatsning "Port Royal". En serie som skulle utspela sig under det sena 1600-talet och främst kretsa kring pirater, slaveri, smuggling och prostitution i den Jamaicanska och till stor del korrupta staden Port Royal (ett slags piraternas Las Vegas som även kallades för "The Wickedest City on Earth) och som inte skulle bli helt olik HBO:s fantastiska "Deadwood".

Vad har då hänt under det gångna året? Jo, faktiskt en hel del; pilotavsnittet kommer att skrivas av Scott Rosenbaum som både skrev och producerade en massa avsnitt för en annan av kanalens stora serier; "The Shield".

Som producent har de lagt vantarna på Gale Anne Hurd som tidigare har varit med och producerat och skrivit allt från filmer som "The Terminator", "Aliens", "Tremors" till TV-serier som "Adventure Inc." och "The Walking Dead".

Det har dock ekat tyst kring rollsättningen, men det lär dyka upp flera namn inom de kommande månaderna för FX satsar nämligen på en premiär av serien redan till hösten!

Hos FX händer det minsann intressanta saker, för förutom just "Port Royal" håller kanalen nämligen på att utveckla ett snutdrama som går under namnet "Inside". Visst kan man tycka att det finns tillräckligt med polisserier vid det här laget, men den här blir nog lite annorlunda ser ni. Det hela ska kretsa kring en mordutredare som upptäcker att hans riktiga far är en dömd seriemördare som under alla år har förnekat bl.a mordet på denne utredares mor.

"Inside" ska till stor del bli en följetongserie och det är självaste Philip Seymour Hoffman som, tillsammans med Kyle Jarrow, har skapat den. En premiär får vi så klart vänta på ett tag till men den som väntar på något gott!

Det ser ljusare och ljusare ut för NBC:s "Community" som just nu är kanalens näst mest populära serie strax efter "The Office", så mycket talar faktiskt för en fjärde säsong. Men ett bråk har däremot brutit ut och det är en fejd mellan Dan Harmon, skaparen av serien och allas vårt päron till farsa Chevy Chase.

Först var det Mel Gibson som fick sitt raseriutbrott inspelat, sedan Charlie Sheen och nu har turen alltså kommit till gamle Chevy. Jag länkar här till en sida där ni kan läsa mer om detta bråk och där finns även en länk till delar av den inspelade utskällningen. (Harmon ska dock i efterhand ha bett om ursäkt för att han spelade upp meddelandet offentligt... yeah, right.)

Ja, och så lite tittarsiffror!

Den andra säsongen av AMC:s "The Killing" öppnade hyggligt i söndags med sammanlagt 2,5 miljoner tittare, men då ska man komma ihåg att serien hade närmare 5 miljoner tittare då den första säsongen hade premiär. Vi får väl se hur det går för den, hela 11 avsnitt återstår så det är ju inte omöjligt att siffrorna återigen kommer att stiga.

Desto bättre gick det för HBO och deras "Game of Thrones" som drog hela 6,3 miljoner tittare då dess andra säsong hade premiär i söndags och iom detta fullständigt krossade både "The Killing" och "Mad Men" som dessutom tappade över 600 000 tittare efter dess premiär förra veckan.

Nyheter i korthet:

Fox har förnyat "Bones" och gett serien en åttonde säsong, detta är kanalens första officiella förnyelse, fler lär komma inom kort.

HBO:s "Enlightened" med Laura Dern kommer att få förstärkning i höst då dess andra säsong drar igång, kanalen har nämligen lagt vantarna på Dermot Mulroney. Kul! Jag gillar honom.

Ja och apropå just HBO så har de släppt en teaser till den tredje säsongen av "Boardwalk Empire" som drar igång i höst; och så har de avslöjat premiärdatumet för den femte säsongen av "True Blood" och det är den 10:e juni som gäller.

Det blir David Slade ("Hard Candy" & "Eclipse") som regisserar NBC:s kommande thrillerserie "Hannibal" som är en adaption på de kända böckerna och filmerna om världens mest kända kannibal; Hannibal Lecter. Sedan tidigare är det klart att Brian Fuller och Martha DeLaurentiis kommer att producera.

Vem skulle passa som handen i handsken till att spela Charlie Sheens pappa i FX:s kommande "Anger Management"? Precis, Martin Sheen och han kommer att göra det också då det i veckan blev klart att han fått just den rollen i serien.

Den totalt talanglöse Landon Liboiron (Josh i "Terra Nova", ja ni vet han som "spelade" gitarr och var allmänt irriterande) har fått en roll i Eli Roths kommande "Hemlock Grove". Har i och för sig aldrig tyckt att Roth haft något vidare omdöme.

Ännu en sommarserie har fått sitt premiärdatum och denna gång så gäller det USA Network:s "Common Law", fredagen den 11:e maj drar serien igång.

Slutligen så har HBO släppt ett par nya trailers, det gäller den femte säsongen av "True Blood" och Aaron Sorkins kommande dramaserie "The Newsroom" med bl.a Jeff Daniels (som har premiär den 24:e juni).

Ja och detta var allt för denna vecka, nu återstår det bara för mig att önska er alla en riktigt Glad Påsk och en förbaskat trevlig helg!

| 5 april 2012 22:15 |