Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 augusti 2018 | 10:15

FX-chefen: Marvel gillade inte Donald Glovers "Deadpool"

Teorierna kring varför bröderna Glovers efterlängtade "Deadpool"-serie kastades i soporna har flödat. Är det här svaret?
Alla fans av den rödklädde hämnaren Deadpool grät (kanske) när det stod klart att Donald och hans bror Stephen Glovers animerade serie om superhjälten hade lagts ner. Donald själv var upprörd, och tog chansen att hugga tillbaka i form av ett manus han delade med sig av via Twitter.
 
Så varför skrotades serien? I en intervju med Variety säger FX-chefen John Landgraf:
 
- Jag tror att Marvel kommer att återuppliva den, därför att de har rättigheterna. De äger namnet och de har rätten att göra en barnförbjuden animerad tv-serie baserad på vem som helst från X-Men-universumet, och baserad på Deadpool mer specifikt. De ville bara inte ha tv-serien som Donald och Stephen skrev. Vi hade gärna gjort serien som Donald och Stephen skrev, men det var inte upp till oss att ta det beslutet.
 
- När Marvel beslutade sig för att inte gå vidare med tv-serien så gick vi skilda vägar med dem, och det gjorde Donald och Stephen också. Nu är det helt upp till Marvel om de vill anställa någon annan för att göra serien.
 
 
Tror du att vi kommer att få se en animerad serie baserad på Deadpool inom en snar framtid?
| 6 augusti 2018 10:15 |